Magazin > VIP
36 ogledov

Poklonila se bosta princesi Diani

Žurnal24 main
William in Kate se bosta med poročno slovesnostjo poklonila spominu na tragično preminulo princeso Diano.

William in Kate se bosta spominu tragično umrle princese Diane poklonila z glasbo. Prva skladba, ki jo bodo zaigrali med poročno slovesnostjo v Westminsterski opatiji, bo namreč Guide Me, O Thou Great Redeemer. Gre za zadnjo pesem, ki so jo zaigrali na njenem pogrebu, predvajali pa so jo tudi na spominski slovesnosti ob 10. obletnici njene smrti.

Lady Diana | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Podrobnosti o glasbenem izboru razkrivajo še, da bodo gostje pred začetkom slovesnosti uživali v orgelskih skladbah in orkestralni glasbi Bacha, Edwarda Elgarja, Benjamina Brittena ter drugih, večinoma britanskih skladateljev.

Tri izmed skladb, Peter Maxwell Daviesova Farewell to Stromness, William Waltonova Touch Her Soft Lips in Gerald Finzijeva Romance for String Orchestra Op. 11, so zaigrali tudi leta 2005 na poroki princa Charlesa in Camille. 

"Catherine obožuje klasično glasbo, nad njo pa jo je navdušil tudi princ William. Veliko časa skupaj poslušata glasbo na svojih iPodih. Tema glasbenega izbora za poroko je britanskost s poudarkom na tradicionalnih oblikah," je za Us Weekly povedal tiskovni predstavnik palače.

Dve izmed skladb imata za nevesto in ženina še posebno sentimentalno vrednost. Middletonova je izbrala pesem Greensleeves, saj naj bi šlo za znano angleško skladbo, William pa Jerusalem, s katero želi pokazati svojo ljubezen do rugbyja in patriotizem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.