Magazin > VIP
96 ogledov

Pokopalo jih je 27. leto

(Foto: Wikipedia) Žurnal24 main
Umrli pri 27 letih. Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Brian Jones in Kurt Cobain. Rock zvezdniki, ki jih povezuje misteriozno število.

Štirje veliki rock zvezdniki šestdesetih, katerih začetna črka imena ali priimka vsebuje črko j, so umrli pri starosti 27 let. Dobra tri desetletja pozneje je enaka usoda, prav tako v 27. letu starosti, doletela Kurta Cobaina. Vseh pet smrti je še danes ovitih v tančico skrivnosti. Ob dnevu spomina na umrle smo se spomnili velikanov glasbe in misterija števila 27.

 

Število rojstva in smrti

“Seštevek števil 2 in 7 je 9. To število simbolizira krog rojstva in smrti ter prerojevanja. Devet je število zaključevanja in višjega zavedanja. Glede na kombinacijo števil 2 in 7 je raziskovanje mističnega, neznanega tudi v smeri religioznosti močno prisotno,” pojasnjuje numerologinja Lili Sorum.

 

Nepojasnjene okoliščine

Prvi glasbenik, za katerega je znano, da je umrl pri tej starosti, je bil pravzaprav tudi prvi rock (oziroma takrat še blues) zvezdnik nasploh – Robert Johnson. Umrl je 16. avgusta 1938. Legenda, ki kroži o tem nadvse talentiranem kitaristu, po katerem so se zgledovali domala vsi veliki kitaristi današnjega časa, je, da je za svoj talent na razpotju prodal dušo hudiču. Zastrupljen naj bi bil s strihninom, natančna lokacija njegovega groba je neznana, postavili pa so mu tri nagrobnike.

 

Števili 2 in 7 kažeta na razkol med hrepenenjem po bližini in povezanosti ter potrebo po samoti in čustveni odmaknjenosti.
Lili Sorum, numerologinja

Prvi, ki ga je število 27 pokopalo v šestdesetih, je bil kitarist skupine Rolling Stones Brian Jones, ki se ga je držal sloves, da je rad posegal po trdih drogah, predvsem po LSD – 3. julija 1969 so ga našli mrtvega v bazenu pred njegovo hišo. Okoliščine smrti so še danes nepojasnjene. Janis Joplin in Jimi Hendrix sta v sumljivih okoliščinah umrla celo istega leta (1970), naslednje leto pa se jima je pridružil pevec skupine The Doors Jim Morrison.

Skrivnostno izginotje

Leta 1995 je pri 27. letih skrivnostno izginil kitarist skupine Manic Street Preachers Richey Edwards. Številni oboževalci skupine po 15 letih sicer še vedno verjamejo, da je živ. Leto pred Edwardsovim izginotjem je za vedno odšel tudi Kurt Cobain, ki je z Nirvano svoj predzadnji koncert odigral prav v ljubljanski Hali Tivoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.