Magazin > VIP
28 ogledov

Polanski prekinil večmesečni molk

Žurnal24 main
Roman Polanski je spregovoril o razlogih, zaradi katerih ga Švica ne bi smela izročiti ZDA.

Tam mu namreč želijo soditi zaradi spolnega zločina, starega 33 let. Režiser Roman Polanski, ki je trenutno v hišnem priporu v svoji švicarski vili, je za spletno revijo, ki jo vodi eden njegovih največjih podpornikov, francoski filozof Bernard-Henri Levy, zapisal: "V življenju sem imel veliko vzponov in padcev, zato vas ne bom prosil za usmiljenje. Prosim vas le, da mi sodite enako kot drugim."

 

"Kazen sem že odslužil"
Polanski meni, da je njegov primer poln neskladnosti. Po njegovem si želi okrožni tožilec, ki primer Polanskega vodi, le glasov za izvolitev za državnega tožilca Kalifornije in medijsko pozornost. "ZDA me želijo servirati medijem, ne pa pravično soditi o nečem, kar se je zgodilo pred 33 leti," meni Polanski. Dodaja, da je svojo kazen odslužil, saj je imel dogovor s sodnikom, ki je prvi vodil njegov primer. Ta je Polanskemu odredil 42 dni na psihiatričnem opazovanju, kar je Polanski tudi upošteval.

Švicarske oblasti se še vedno odločajo, ali bodo Polanskega izročile Los Angelesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.