Magazin > VIP
114 ogledov

Polončiču izrekli kazen

Gregor Polončič Žurnal24 main
Nekdanjega hokejista Gregorja Polončiča so zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe obsodili na pet mesecev pogojne kazni s preizkusno dobo dveh let.

"Poškodovali ste svojega prijatelja, kar je še toliko bolj zavržno dejanje," je svojo odločitev po pisanju Dnevnika razložila sodnica.

Polončič je maja leta 2010 pred lokalom v Šiški svojega prijatelja po glavi udaril s kozarcem, ker ga je poškropil z nekaj kapljicami vode. "Prijel je tridecilitrski kozarec, Gregu dejal, da upa, da ne bo oslepel, in ga udaril po levem očesu. Kozarec se je razbil na njegovem obrazu in mu razparal kožo, tako da so mu morali v ljubljanskem kliničnem centru rano oskrbeti s približno 35 šivi. Brazgotine so vidne še danes, napadeni pa tudi pravi, da ne čuti manjšega dela ustnice in da mu levi del obraza pri očesu občasno trza,“ še piše Dnevnik.

Polončič, ki dejanje obžaluje, bi se sojenju lahko izognil, če bi žrtvi izplačal 15 tisoč evrov odškodnine, a ni mogel zbrati denarja. "Šlo je za zelo nevarno dejanje, ki je žrtvi pustilo trajne posledice. Te bi bile lahko še hujše, lahko bi celo oslepel,“ je povedal oškodovančev odvetnik, ki se mu je zdela kazen prenizka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.