Magazin > VIP
28 ogledov

Polovici Letizijine družine grozi zapor

Letizia, Felipe Profimedias
Očetu, teti in babici španske princese Letizie grozi zaporna kazen.

Škandalov v španski kraljevi družini ni videti konca. Tokrat pa se na napačni strani zakona niso znašli sorodniki prestolonaslednika Felipeja, ampak njegove žene Letizie.

Proti Letizijini teti Henar Ortiz, očetu Jesúsu Ortizu in babici Menchu Alvarez je bila namreč sprožena preiskava. Trojica je osumljena skrivanja premoženja pred morebitnim zasegom.

Težave so se začele pri Henar, ki je vodila trgovino s suveniriji, ki pa ni bila uspešna. Razglasila je osebni stečaj. Njen upnik, ki mu dolguje 20 tisoč evrov, pa jo je sedaj obtožil prekrivanja premoženja. Pravi, da je Henar zamolčala, da ima v lasti polovico očetove hiše, zato se je odločil za tožbo.

Tožilstvo je ugotovilo, da sta v primer vpletena tudi princesina babica in njen oče, ki naj bi Henar pomagala. Odvetniki upnika za trojico zahtevajo 30-mesečno zaporno kazen in denarno kazen v višini 4870 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.