Magazin > VIP
10914 ogledov

Poplave: Miša Margan prosila za pomoč, pohiteli iz vseh koncev

Miša Margan Osebni arhiv
Vse je bilo pod vodo ...

miša margan | Avtor: Facebook Facebook
Nalivi so največ škode povzročili na vzhodu države, tudi pri podjetnici in avtorici Miši Margan Kocbek, ki z možem vodi znano Oljarno Kocbek, ki se nahaja v kraju Sveti Jurij ob Ščavnici. "Včeraj so za to območje že ob 12. uri razglasili rdeči alarm. Z možem sva bila do šestih, sedmih zvečer še v oljarni, nato sva se odpravila v Maribor. Ko sva bila še na poti, je klicala mama, da smo pod vodo. Takoj sva se obrnila. Do enih zjutraj sva pospravljala," je Miša povedala za Žurnal24 in dodala, da je najprej kazalo, da voda s potoka ne bo prišla do stavb, nato pa je začela dreti iz jaškov in vse je bilo v nekaj minutah pod vodo. 

Vodo iz objektov so odstranili s pomočjo več gasilskih društev, ki so jim prihiteli na pomoč. Miša je zelo hvaležna tudi prijateljem, ki so se odzvali na njen klic, ki ga je objavila na Facebooku, in prišli iz vseh koncev Slovenije.

"Voda se počasi izteka in radi bi se zahvalili vsem gasilskim društvom in posameznikom, ki so nam včeraj priskočili na pomoč pri reševanju naše oljarne. Vsem, ki ste brez oklevanja prisluhnili našemu klicu na pomoč. Vsem prijateljem, ki ste se iz različnih krajev pripeljali v Sv.Jurij ob Ščavnici. Našemu županu g.Verzelu, ki je bdel z nami in res srčna hvala še enkrat vsem gasilcem in vsem vam! Upajmo in držimo pesti, da se vreme umiri! "

"Danes že ves dan čistimo, da bomo lahko ocenili škodo. Vsa skladišča so bila pod vodo. Stroje, tudi 100 let stare od dedka, smo na srečo rešili. Še večja težava so surovine, kartonaža, vse, kar je leseno. Ženske smo včeraj dežurale na vseh straneh, da voda ne bi vdrla še v prodajalno," nam je še zaupala Miša.

Oljarno, ki so jo v času korone zgradili na novo, je prvič poplavilo že pred štirimi leti. 

 

Komentarjev 8
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 16:34 17.maj 2023.

    Visoko zavarovati in nizko potopiti...Sicer pa nehajte s temi vašimi vplivneži, ker greste s tem na bruhanje..

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:28 17.maj 2023.

    Oljarno, ki so jo v času korone zgradili na novo, je prvič poplavilo že pred štirimi leti. Ne razumem! A potem so nam lagali tudi koliko časa smo imeli korono? ;) Ženske so dežurale, da voda ne bi vdrla tudi ...prikaži veči v trgovino; in kako to narediš pred vdorom vode? Me res zanima, če bom, bog ne daj, kdaj v taki situaciji.

  • zdrej 13:22 17.maj 2023.

    Nočem biti nesramen ali žaljiv, ampak ne razumem zakaj so ljudje tako naivni in zgradijo nekaj na območjih, ki jih poplavi oz. je ta gradnja za tista območja neprimerna. Zanima me tudi, zakaj "zapravne enote" ne napišejo na gradbena dovoljenja ...prikaži več nekaj v smislu " območje je podvrženo poplavljanu ob večji količini meteornih vod in je svetovan/obvezen posvet s strokovnjakom"