Magazin > VIP
7578 ogledov

Poptevejev novinar se podaja na novo pot

simon vadnjal Marko Delbello Ocepek
Kaj se dogaja pri Simonu Vadnjalu?

Simon Vadnjal, edini moški član ekipe priljubljenega poptevejevega POP IN-a, se podaja na samostojno glasbeno pot in predstavlja svoj prvi singl Bim Bam Bom.

Simon sicer še zdaleč ni novinec na glasbeni sceni, saj ste ga lahko zasledili kot člana v skupinah Superlizo, Dropped D in v še vedno aktualni skupini CoverLover, tokrat pa je v sodelovanju s producentom Tinetom Janžkom v svet poslal čisto svojo avtorsko skladbo.

Pred časom se je Simona močno dotaknil podatek, da se vsako leto izseli 15.000 Slovenk in Slovencev, o sami izselitvi pa resno razmišlja več kot polovica mladih, zaradi česar se z emigracijskim trendom uvrščamo skoraj enako visoko kot nekatere afriške in južnoameriške države in ta podatek se je kmalu prelevil v melodično pop skladbo.

»Načeloma je krasno, lepo živimo in večkrat se s prijatelji čudimo našim lepotam in načinu življenja na sončni strani Alp, pa kljub temu nekaj ne štima,« je še pojasnil globlji pomen spevnega besedila. Na vprašanje, zakaj se je odločil, da bo ravno to tema njegove prve skladbe na samostojni glasbeni poti, pa je odgovoril: »Da o tej temi razpravljajo mednarodni znanstveniki na neki strogo dolgočasni konferenci, je eno, če pa jo zapakiraš v pop pesem z nalezljivim refrenom, pa smo na dobri poti, da kaj premaknemo.«

Za skladbo je Simon v sodelovanju s priznanim režiserjem Draženom Štaderjem posnel »igriv, barvit, dizajnerski videospot«. Režiser je svoj navdih črpal v pop art kulturi, ki se lepo poda k sodobnemu, zadnje čase zelo popularnemu, vračanju k prepoznavnemu zvoku osemdesetih. »Komad nemudoma pritegne k prepevanju besedila, zato smo v video dodali tudi animacijo le – tega,« Dražen še doda k svojemu mnenju, da ima skladba res velik potencial.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.