Magazin > VIP
60 ogledov

Poroka leta in stoletja na britanskem dvoru

kraljeva poroka, William, Kate Middleton, oltar
1/7
Žurnal24 main
Tudi v letošnjem letu so številne slavne osebe svoje ljubezenske zgodbe obeležile s poroko in svojim partnerjem obljubile večno zvestobo.

Leto 2011 je zaznamovala predvsem "poroka stoletja" na britanskem kraljevem dvoru. 29. aprila sta vpričo dva tisoč povabljenih in milijonov gledalcev po vsem svetu pred oltar londonske westminstrske katedrale stopila princ William in Kate Middleton, ki je s sklenitvijo zakona prejela naziv vojvodinja cambriška. Na britanskem kraljevem dvoru so letos praznovali še eno poročno slavje, ko sta večni "da" dahnila Williamova sestrična Zara Phillips in ragbi zvezdnik Mike Tindall. V začetku julija so slavili kar dva dni tudi na monaškem dvoru, ko sta si poročna prstana izmenjala princ Albert in Charlene Wittstock.

Kraljevi dvori so letos zabeležili še eno ljubezensko zgodbo, ki jo je zaljubljeni parček letos okronal s poroko. Mladi butanski kralj, 31-letni Jigme Khesar Namgyal Wangschuck, si prav tako ni izbral neveste modre krvi, ampak se je zaobljubil deset let mlajši študentki preprostega rodu Jetsun Pema, ki je ob koncu obreda sprejela tudi krono in sedla na prestol.

Najbolj odmevne hollywoodske poroke
V Hollywoodu je odmevala predvsem razkošna poroka resničnostne starlete Kim Kardashian in košarkarja Krisa Humphriesa. Njune zaobljube 20. avgusta so kasneje predvajali tudi v družinskem resničnostnem šovu, vendar zgodba žal ni dočakala srečnega konca, saj sta se po le 72 dneh zakona odločila za ločitev. Nasprotno pa je igralskemu parčku Rachel Weisz in Danielu Craigu uspelo skoraj nemogoče, saj sta večni "da" dahnila po le šestih mesecih zveze skrivaj na popolnoma tajnem poročnem obredu maja v New Yorku.

Belo obleko so si letos nadele tudi manekenki Kate Moss julija in Lily Aldridge maja, ki sta si za življenjska sopotnika izbrali rokerja, Jamieja Hincea in Caleba Followilla, igralka Reese Witherspoon, ki je marca obljubila večno zvestobo Jimu Tothu, pevka Lily Allen, ki je na svoj poročni dan junija s Samom Cooperjem imela veselje razglasiti tudi srečno novico, da pričakujeta otroka, ter režiserka Sofia Coppola, ki se je ob tej priložnosti avgusta vrnila k svojim koreninam in se v Italiji zaobljubila Thomasu Marsu. Pred oltar sta stopila tudi igralec Robin Williams ter britanski pevec Paul McCartney, ki je pred oltarjem stal že tretjič.

Tudi v pevskih vrstah jih je letos kar nekaj dočakalo svoj najlepši dan. Med drugim sta se letos poročila country pevca Miranda Lambert in Blake Shelton, country zvezda Shania Twain ter rocker iz skupine Kiss Gene Simmons, ki je svojo nevesto popeljal pred oltar po 28 letih zveze in dveh otrocih.

Rebeka Dremelj, poroka | Avtor: Youtube Youtube
Poročila pa se je tudi priljubljena slovenska pevka Rebeka Dremelj, ki je junija stopila v zakon s svojim dolgoletnim partnerjem Sandijem Škalerjem. Med slovenske estradniške novopečene zakonce sta se septembra vpisala tudi podjetnik Rajko Hrvatič in lepotička Daša Podržaj, ki skupaj pričakujeta otroka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.