Magazin > VIP
20 ogledov

Poroka zasenčila kraljičino praznovanje

Kraljica je danes dopolnila 85. let. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Danes svoj 85. rojstni dan praznuje britanska kraljica Elizabeta II. Ker pa je britanski dvor v nestrpnem pričakovanju kraljeve poroke, je njen rojstni dan bolj na stranskem tiru.

Čeprav ima britanska kraljica Elizabeta II. danes rojstni dan, je v Veliki Britaniji že dolgoletna navada, da ga praznujejo v juniju. Razlog za to je predvsem praktične narave, saj je takrat vreme lepše za praznovanje na prostem. Letos bo uradno praznovanje tako potekalo v soboto, 11. junija.

V Veliki Britaniji je praznovanje kraljičinega rojstnega dneva zelo pomemben dogodek. Zaznamuje ga vojaški obred z barvito parado Trooping the Colours, park Hyde preletavajo vojaška letala, opoldne pa streljajo s topovi.

Kljub vsem pripravam, ki spremljajo tako pomemben dogodek, pa se kraljevi dvor trenutno ubada še z zadnjimi podrobnostmi glede poroke leta princa Williama in njegove zaročenke Kate Middleton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.