Magazin > VIP
99 ogledov

Porsche: "Paul Walker sam kriv, da je umrl"

paul walker youtube.com
Avtomobilski koncern Porsche se je odzval na tožbo hčerke igralca Paula Walkerja, ki je umrl v njihovem avtomobilu.

Zvezdnikova hči Meadow se je odločila za tožbo proti nemškemu avtomobilskemu koncernu, saj naj bi imelo vozilo, v katerem je umrl njen oče, več varnostnih napak. Za Walkerja ni bil usoden trk, ampak je v avtu zgorel. To se ne bi zgodilo, če bi bila v avtu nameščena naprava, ki bi v primeru nesreče samodejno zaprla dotok goriva, piše v sodnih spisih, v katerih odvetniki Walkerjeve še navajajo, da v avtomobilu ni bil nameščen niti stabilizacijski sistem, ki bi nesrečo lahko preprečil, prav tako pa vrata niso bila dodatno utrjena.

Porsche se je sedaj odzval in zavrnil vse obtožbe. Pravijo, da je bil Walker "izkušen in prefinjen voznik avta Porsche Carrera GT." Walker, tako Porsche, ne bi smel dovoliti niti se udeležiti hitrostne vožnje pod pogoji, ki so takrat vladali. O obtožbah, da so bile na avtomobilu napake, pa Porsche pravi, da je bil avto, v katerem sta umrla Walker in njegov prijatelj, "spremenjen, napačno uporabljen in nepravilno vzdrževan".

Porsche je v svojem odgovoru navedel več informacij, ki bi, če bi se izkazale za resnične, znatno zmanjšala denarno odškodnino, ki jo zahteva Walkerjeva. Priznavajo sicer delno napako, kar pomeni, da del krivde za tragedijo nosi tudi Walker. Če se bo sodnik strinjal, bo tudi to zmanjšalo znesek.

Odvetniki Meadow Walker so povedali, da z obžalovanjem gledajo na odgovor Porscheja, ki poskuša zmanjšati svojo odgovornost tako, da za smrt okrivi žrtev, ki je sedla na sovoznikov sedež. "Dejstvo je, da je bil Paul potnik v avtomobilu, ki ni bil varen.”

Komentarjev 3
  • svizec17 15:45 17.november 2015.

    Tožijo Porsche ker avto nečesa ni imel vgrajenega. Res, kam smo prišli. Upam da je to možno samo v Ameriki. Najbolje da tožijo Walkerja ker ni kupil avta z vgrajenim tem sistem za prekinitev dotoka goriva.

  • DasAuto 15:04 17.november 2015.

    Po tej logiki bi potem lahko svojci vseh žrtev avtomobilskih nesreč tožili proizvajalce. Če že morajo tožit, naj se lotijo voznika, ki je z nevarno vožnjo povzročil nesrečo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:53 17.november 2015.

    Najbolj je kriv voznik ker je šel preko razumnih meja, potem mehanik, potem šele posredno Porsche .