Magazin > VIP
15706 ogledov

Poskusili smo MasterChef sladico

Sladica Karima Merdjadija
1/5
Žurnal24
Sladica, ki sta jo morala finalista šova MasterChef Slovenija pripraviti v finalni oddaji, je obnorela gledalce.

Češnja je delo slaščičarskega mojstra Karima Merdjadija, njen recept pa vsebuje več kot 100 korakov. V njegovi slaščičarni Karimov atelier ste jo lahko naročili po ceni 8 evrov, trenutno pa novih naročil ne sprejemajo. V prvem terminu so prodali 200 sladic.

Bi jo še enkrat naročili?

Sodelavec Žurnala24 in njegova žena sta bila dovolj hitra in še pravi čas oddala naročilo. To sta povedala o trenutno najbolj razvpiti in popularni sladici pri nas.

"Velikost češnje je dovolj velika, da se človek od nje naje, čeprav je na fotografiji oziroma televiziji izgledala miniaturna. Dovolj velika je tudi zato, ker je pod njo večji piškot, ki te nasiti. Sladica je bila zapakirana v lično prozorno folijo, ki je služila tudi kot prenosna škatla. Ženi, ljubiteljici sadnih tort, je bila sladica bolj všeč kot meni, ki imam raje čokoladne. Sladica je sicer osvežilna, a zelo sladka. Čokolada pri špagetih iz bele čokolade je okusna, mi pa ni všeč kombinacija zelo sladkih okusov čokolade in kislosti nadeva, sploh marmelade. Tudi tekstura moussa mi ne ugaja, ker je penasta, pričakoval sem bolj kompakten mousse. Po videzu prepriča, po okusu ne, sem jedel že veliko boljše sladice. Ne bi je več naročil. Po mojem mnenju ne bi smela stati več kot 6 evrov."

Sodelavčevi ženi je bila sladica bolj všeč, še zlasti njena svežina. Pravi, da je videti natanko tako kot na televiziji. "Tudi čokolade so kakovostne, sem pa jedla že boljše sladice. Ni mi žal, da sem jo naročila. Sladica se zelo težko je, čokolada je krhka in češnja hitro razpade. Med jedjo si hitro umažeš roke." Tudi ona bi njeno vrednost ocenila na 6 evrov.

Bi jo naročila še enkrat? "Žena da, jaz ne."

Komentarjev 10
  • jani37 19:05 10.julij 2018.

    Ma tud 2 evra ne dam za 1 cesnjo!!!

  • miki1234 17:55 10.julij 2018.

    zaradi mene jo lahko delajo 12 ur, sam če je na koncu samo lepa, okus pa ne seže niti gležnjem babičinega "grdega" štrudla, si jo lahko nekam vtaknejo ;)

  • Lovebites 17:04 10.julij 2018.

    Navadno preseravanje.Za 8€dobis v trgovini celo torto.Okej,serijska proizvodnja in teh 200 cesenj ni isto,ampak vseeno.Zakaj pa potrebujejo tako dolgo za to?Ni nic posebnega.To je isto kot pri 'Gostilna isce sefa' stil.Gres tja,das 2x v usta in konec.Potem pa v Mcdonaldsa ...prikaži več al pa v normalno restavracijo,da se clovek vsaj naje. Za 8€ naj se grejo preseravat s temi fensi smensi forami drugam.