Magazin > VIP
25 ogledov

Poslednji božič tudi za Durninga

Charles Durning Facebook
V New Yorku je pri 89 letih umrl Charles Durning, v zadnjih letih med drugim znan po vlogi v televizijski nadaljevanki Newyorški gasilci.

Charles Durning, ki si je prislužil vzdevek "kralj karakternih igralcev" je v bogati filmski karieri zaigral v več kot 100 filmih, dvakrat pa je bil nominiran za oskarja, in sicer za vlogo v glasbeni komediji The Best Little Whorehouse in Texas iz leta 1982 in vlogo v komediji Mela Brooksa To Be or Not to Be iz leta 1984, navaja ameriška tiskovna agencija AP.

Preboj v karieri, v kateri je igral vse od nacističnega polkovnika do papeža in božička, je doživel v filmu The Champsionship Season iz leta 1972. Sicer pa si je leta 1991 prislužil zlati globus za najboljšo stransko moško vlogo v televizijskem filmu The Kennedys of Massachusetts, leto poprej pa nagrado tony za vlogo v broadwayski oživitvi klasike Mačka na vroči pločevinasti strehi.

V zadnjih letih je Durning, ki se je rodil v irski družini z 10 otroki, igral v tudi slovenski javnosti znani nanizanki Newyorški gasilci, sicer pa je zaigral tudi v filmu bratov Coen iz leta 2000 Kdo je tu nor?.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.