Magazin > VIP
1458 ogledov

Poslovil se je Kirk Douglas

kirk douglas Profimedia
Umrl je Kirk Douglas.

V 104. letu starosti je včeraj umrl filmski igralec Kirk Douglas. To je na Instagramu sporočil njegov 75-letni sin Michael. "Z veliko žalostjo z brati sporočamo, da nas je danes zapustil Kirk Douglas. Za svet je bil legenda, igralec iz zlate dobe filma, ki je dočakal zlata leta, dobrodelnež, čigar predanost pravici in stvarem, v katere je verjel, postavlja standard, h katerim si prizadevamo. A zame in za moja brata Joela in Petra je bil oče, za Catherine čudovit tast, za vnuke in pravnuke ljubeč dedek, ženi Anne pa čudovit mož. /.../ Očka, ljubim te in ponosen sem, da sem tvoj sin,“ je zapisal zvezdnik.

kirk douglas | Avtor: Profimedia Profimedia
Douglas je posnel več kot 90 filmov, najbolj znan pa je verjetno po vlogi Spartaka iz istoimenskega filma režiserja Stanleyja Kubricka.

Bil je dvakrat poročen in je imel štiri sinove: Michaela, Erica, Petra in Joela. Eric je umrl leta 2004. Leta 1996 ga je zadela kap, po kateri je imel težave z govorjenjem. V nekem intervjuju se je pozneje pošalil: "Nisem mogel govoriti. Kaj torej preostane igralcu, ki ne more govoriti. Sedi in čaka, da se bodo vrnili nemi filmi.“

Kljub neverjetnemu filmskemu opusu in večkratnim nominacijam se je Douglas lahko pohvalil le z enim oskarjem – častnim za življenjsko delo.

kirk douglas | Avtor: Profimedia Profimedia

Že poznate najbolj zabaven kanal ta hip?


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.