Magazin > VIP
114 ogledov

Poslovil se je legendarni glasbenik

Greg Allman prof
Umrl je legendarni ameriški glasbenik Gregg Allman, soustanovitelj skupine Allman Brothers Band.

Gregg Allman je umrl na svojem domu v Savannah, v ameriški zvezni državi Georgia. Star je bil 69 let. Leta 1999 so mu diagnosticirali hepatitis C, pred sedmimi leti pa je prestal transplantacijo jeter. Zaradi težav z zdravjem je pred kratkim odpovedal junijske koncerte.

Prejšnji mesec se je Allman odzval na govorice, ki so krožile o njegovem zdravstvenem stanju. Zapisal je, da po zdravniških navodilih počiva doma in se veseli trenutka, ko bo spet videl svoje oboževalce.

Njegov dolgoletni menedžer in prijatelj Michael Lehman je zapisal, da je svet izgubil izjemnega glasbenega pionirja. Allman je bil na čelu skupine 45 let. Leta 1995 so postali člani hiše slavnih rock'n'rolla, na zadnji turneji pa so bili pred tremi leti. Allman je izdal tudi več samostojnih projektov.

Pestro je bilo njegovo zasebno življenje. Poročil se je šestkrat in imel pet otrok. Med drugim je bil poročen s pevko Cher, s katero je imel sina Elijaha.  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.