Magazin > VIP
10 ogledov

"Poslušal sem, kako je umirala“

Marilyn Monroe Youtube
Marilyn Monroe je prisluškoval zasebni detektiv, tudi tiste noči, ko je umrla.

Detektiv Fred Otash, ki je delal tudi kot novinar, je trdil, da je slišal, kako je filmska diva Marilyn Monroe umirala. To je razvidno iz dokumentov, ki so jih pred kratkim našli pri zdaj že pokojnem detektivu, objavil pa jih je The Hollywood Reporter.

Otashova hčerka pravi, da je njen oče le nekaj ur pred igralkino smrtjo posnel prepir med Marilyn, Bobbyjem Kennedyjem in Petrom Lawfordom. “Rekla je, da si jo podajajo kot kos mesa. Hudo sta se prepirala o njuni zvezi in obljubah. Kričala je in poskušala sta jo pomiriti. Bobby jo je poskušal utišati z vzglavnikom, da je ne bi slišali sosedi. Uspelo mu je in on je pobegnil,“ naj bi bilo zapisano v Otashevih dokumentih.

Detektiv je za zvezdničino smrt izvedel šele naslednji dan, ko ga je poklical Lawford in mu ukazal, naj iz njenega stanovanja odstrani vse morebitne obremenilne dokaze. "Molčal bi vse življenje, a so se pojavili dokumenti FBI in Cii, v katerih so raziskovalci govorili o delu, ki so ga opravljali v mojem imenu. Ja, prisluškovali smo Lawfordu. Ja, slišal sem, kako je Jack Kennedy (predsednik John Fitzgerald "Jack" Kennedy, op. av.) spal z Marilyn. Ne želim pa se spuščati v njuno afero. Imela sta jo in pika,“ je leta 1992 v intervjuju za Vanity Fair povedal Otash, ki je delala tako za Marilyn kot tudi proti njej. "Marilyn je želela majhno prisluškovalno napravo. Mikrofon je bil v njeni zapestni uri. Pozneje je v svoji hiši napeljala sodobnejšo napravo.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.