Magazin > VIP
257 ogledov

Posteljo si deli s sostanovalcem

Špela Arhiv radia Hit
Špela Kleinlercher, Domžalčanka, ki se je mnogi spomnijo po njeni karieri v zasedbi Atomik Harmonik, bo postala radijska moderatorka. Simpatično, živahno in energično Špelo boste že v septembru lahko poslušali vsak delovni dan od 10. do 14. ure. Družbo ji bo delal Miha Orešnik.

Zakaj misliš, da so te radijci povabili k sodelovanju?
Najbrž so se spomnili name, ker so iz medijev izvedeli, da sem se vrnila nazaj v rodni kraj.

Si kdaj razmišljala o delu na radiu ali te je povabilo popolnoma presenetilo?
Povabilo me je zelo pozitivno presenetilo, saj sem bila vesela, da se je name spomnil prav domžalski radio, "naš" radio, s katerim sem povezana že od malih nog.

 

Z Atomiki si je ustvarila kariero

Si bivša tako imenovana Atomična Špelca. Špela Grošelj, s katero še vedno ohranjata stike, nadaljuje s svojo glasbeno kariero, kakšni pa so tvoji načrti?
Moja glasbena kariera je sedaj malo na čakanju, vendar imam v prihodnosti željo posneti svoj prvi solo album in upam, da se bo to zgodilo čim prej. S Špelo sva v dobrih prijateljskih odnosih in se radi spominjava starih dobrih časov v skupini Atomik Harmonik.

Pogrešaš oder in nastope?
Oder kar malo pogrešam, ampak do zdaj nisem imela časa veliko nastopati, saj sem bila polno zasedena v službi. Mogoče pa se nam kdaj obeta kakšen duet z Miho in morda celo v takem stilu glasbe, ki ga midva zelooo obožujeva in ga rada poslušava (smeh). Pustite se presenetiti!

Kako si se navadila na življenje brez nastopanja z Atomiki?
Od razhoda je minilo že dobrih pet let, tako da sem se v tem času že dobro navadila na drugo življenje. Ko sem odšla iz skupine, sem se zelo na hitro preselila na Obalo, tako da sem lažje prebrodila začetno krizo.

Ali si že kot majhna deklica sanjala o tem, da boš na odru in da boš postala pevka?
Vse majhne deklice sanjajo o tem, da bodo nekoč znane pevke, manekenke, nasploh znane osebnosti. Meni so se sanje "vsake male deklice" uresničile – najprej pevka v skupini Atomik Harmonik, nato solo pevka in sedaj radijska moderatorka, kar me zelooo razveseljuje (smeh).

Ljudje te na cesti verjetno še vedno prepoznajo kot Atomično Špelco – te to moti?
Ljudje me prepoznajo kot Špelco, nekateri tudi še kot Atomično Špelco. To me ne moti, saj sem prav z Atomiki postala prepoznavna v medijskem svetu in le njim se lahko zahvalim za svoj uspeh.

Novim izzivom nasproti

Kaj meniš, kako se boš znašla v radijskem etru in ujela s kolegom Miho, s katerim bosta skupaj krojila program od 10. do 14. ure?
Upam, da se bom v etru znašla. Z Miho sva se že prvi dan, ko sva se spoznala, zelo ujela, saj sva si v marsičem zelo podobna. Nasploh je zelo zgovoren in simpatičen človek, tako da z njim shajati in delati res ne bo težko.

Miha je ljubitelj ex-yugo glasbe. Na kakšno glasbo pa se ti popolnoma sprostiš?
Z Miho sva se takoj "povohala" glede ex-yugo scene (smeh). Sicer pa poslušam skoraj vse zvrsti glasbe – od slovenske, narodnozabavne, rock, pop, house ... Na vse te zvrsti se lahko zabavam, le družba mora biti prava.

So te novi sodelavci sprejeli? Kako si predstavljaš vodenje programa?

Veliko večino sodelavcev poznam že od prej, tako da je bil spoznavni teden veliko lažji, kot če ne bi nikogar poznala. Z Miho bova poleg novic doma in po svetu, vseh nujno potrebnih servisnih informacij, slabih in dobrih novic, vseeno poskušala vnesti pozitivno energijo v delovnik vseh poslušalcev in jih tudi nasmejati. Smeha ni nikoli preveč, kajne?

Redno spremljaš politično in gospodarsko dogajanje?  Se ti zdi, da je res za vse kriva država?
Tam se nedvomno vse začne, saj naj bi bili politiki vzor delovanja in obnašanja državljanov. Dnevno sicer redno spremljam večerna poročila, vidim pa, da bom zdaj morala biti "na tekočem" vsak trenutek.

Se poslužuješ vedeževanja in prerokovanja? Ti je že kdo rekel, da boš nekoč sedela pred mikrofonom, ki ne bo pevski?
Prvič v življenju sem bila pri vedeževalki dva meseca nazaj. Rekla mi je, da se mi konec avgusta oziroma v začetku septembra obeta neka super služba, ki bo (dobesedno tako mi je rekla) "priletela z neba". Drugače pa vedeževanje sprejmem, če mi napovejo kaj pozitivnega in preslišim, če je negativno (smeh).

 

Posteljo si deli s sostanovalcem

Menda imaš tudi zelo  prijetnega sostanovalca, s katerim si celo deliš posteljo ...
Res je! Timi, yorkširski terier, je star tri leta in pol. Je izredno priden, prijazen in ljubezniv kuža. Je kot moj mali otroček, saj si deliva tudi posteljo. Najraje spi na mojem vzglavniku (smeh).

Kako se najraje sprostiš?
Zelo rada preberem kakšno dobro knjigo, grem na trening (z osebnim trenerjem), pozimi smučam in hodim na sprehod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.