Magazin > VIP
371 ogledov

Potrčevi zadolženi zaradi gradnje hiše

Marko Potrč Lili Žagar gradnja hiša Štajerska Facebook
Lili Žagar in Marko Potrč gradita svojo hišo, pri tem pa sta se zelo zadolžila.

Družina Žagar Potrč bo kmalu imela svoj dom. Lili in Marko namreč gradita hišo na Štajerskem. "Zelo dolgo smo čakali na svoj dom. Graditi sva jo želela že pred prvim otrokom, vendar za to ni bilo možnosti. Bolj ali manj smo vsa leta živeli pri starših. Že dlje imam podedovano parcelo, zato je bila najbolj logična pot, da si tako zagotovimo svoj dom," je povedal Marko in dodal, da sta z Lili vzela posojilo in se zadolžila za precej let. Koliko natančno, ni želel razkriti, je pa zaupal, da so se morali na račun gradnje hiše že več let odpovedovati, "zdaj pa bo tega še malce več".

Gradnjo hiše sta si starša dveh otrok zamislila čisto po svojem okusu, odločila pa sta se za ekološko gradnjo. "Gre za pasivno gradnjo, kar pomeni, da je hiša zelo varčna in zelo malo obremenjuje okolje. Stroški ogrevanja so izjemno majhni," je pojasnil Marko.

Ker je gradnja hiše po navadi velik projekt, se zgodi, da kdaj pa kdaj ne gre vse po načrtih. "Seveda se kaj zavleče, že pri urejanju papirjev in podobno. Računali smo, da se bomo že vselili. Drugo leto pa bomo zagotovo že preseljeni," je še povedal.