Magazin > VIP
22 ogledov

Požari posegli v hollywoodski vsakdan

Po obalni cesti Malibuja se že ves teden vije kolona vozil, s katerimi tako najv Žurnal24 main
Hollywoodski zvezdniki so morali zbežati iz svojih obalnih graščin, produkcija nekaterih televizijskih serij pa je obstala zaradi požarov, ki ta teden pretresajo južno Kalifornijo.

Naravne katastrofe prizadenejo vse, brez izjeme. "Vse, kar vidim, je dim," je dejal igralec Kelsey Grammer (Frasier), ki so ga evakuirali iz njegovega doma na Malibuju. "Ampak smo v redu. Smo na varnem. Vzeli smo psa, vzeli smo otroke." Igralec pravi, da je moral tolažiti svojo hčerko, ko so zapuščali družinski dom. In Grammer ni edini. Svoje malibujske domove sta med drugim morala prepustiti usodi tudi Mel Gibson z družino in Victoria  Principal, ki je s seboj vzela le svoje ljubljenčke in nekaj fotografij. Principalova je poleg tega velikodušno podarila 50.000 dolarjev malibujskemu evakuacijskemu centru za hrano in odeje ter odštela še dodatnih 10.000 za zavetišče za živali, ki rešuje izgubljene ljubljenčke.

Travolta in Gere zgrožena nad prizori
Oskarjevec Sean Penn je v požaru izgubil dve prikolici, ki sta stali na njegovem posestvu v mestu angelov. Richard Gere in John Travolta sta si obalne požare ogledala iz zraka, ko sta v ponedeljek priletela v Los Angeles na 11. nagrade hollywood. "Gori v obe smeri, kamor ti seže pogled," je poročal Gere. "Dim je dejansko prišel v letalo, ko smo leteli čez." Travolta je dodal, da ga je presenetilo, za kako veliko območje gre, in da še nikdar ni videl česa podobnega.

Kiefer Sutherland je zaman čakal na snemanje svojih prizorov v seriji 24. © AFP

 

Zaradi požarov so morali v nedeljo zapreti tudi slovito in pregrešno drago restavracijo Nobu v Malibuju, v katero redno zahajajo prvokategorni zvezdniki, vključno z Jennifer Aniston . Po poročanju medijev bo Nobu te dni sicer odprl svoja vrata – a hrano bodo stregli le gasilcem. Ogenj je medtem uničil slovito graščino Castle Kashan, ki so jo pogosto uporabljali za filmske kulise. Lastnici je uspelo pobegniti, a številne njene dragocenosti so izgubljene za vedno, vključno s Fabergejevimi jajci, predsedniškimi avtogrami in spominskimi predmeti Elvisa Presleyja

Prekinili snemanje 24
Da gre zares, dokazuje tudi podatek o velikem številu TV serij, katerih snemanje so morali prekiniti (v Hollywoodu se mora namreč zgoditi kaj že resnično hudega, da ustavijo filmsko produkcijo). Dim je med drugim onemogočil snemanje prizorov priljubljene nanizanke 24 s Kieferjem Sutherlandom v Orange Countyju – ekipa se je zbala za zdravje, poleg tega pa so bili ognjeni zublji nevarno blizu. Prekinjeno je bilo tudi snemanje TV oddaje Big Shot in serije The Riches v Malibuju. CBS je morala odpovedati delo na svojih serijah NCIS, The Unit in Cold Case.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.