Magazin > VIP
3163 ogledov

"Prava ženska moškega ne bo obremenjevala z otrokom"

Erazem B. Pintar Facebook
Erazem B. Pintar o očetovstvu, vzgoji in načrtih za povečanje družine.

Uživate v vlogi očka?

Res uživam. No, pa saj, tisti, ki me dobro poznajo vedo, da sem vedno trdil, da bom imel otroke in da bom užival v očetovstvu. To, da bodo občutki nepopisni sem pričakoval, vseeno pa sem menil, da dokler ne bo mogel držati teniškega loparja, ne bom toliko z njim kot sem. Otrok te nalepi nase, pogrešaš ga, vsi ostali problemi zbledijo, ko ga vzameš v naročje. Sposoben sem ob 19.00 prekiniti poslovni sestanek in oditi z opravičilom, da bi še rad ujel budnega sina.

Kako bi opisali Leva Oscarja?

Neverjetno je priden, komunikativen in dobrovoljen. Praktično že od rojstva cele noči prespi, bojda imava srečo. Podnevi je zahteven, vendar vesel in razposajen. Vse ga zanima. Pojedel bi vse, kot foter.

"Do prave vzgoje še nismo prišli"

Kaj se vam zdi najtežje in najlažje pri vzgoji otroka?

Erazem B. Pintar | Avtor: Facebook Facebook
Do prave vzgoje še nismo prišli, Lev je star šele 7 mesecev. Ne vem, menim, da otroka sploh ni potrebno vzgajati, temveč mu samo z lastnimi dejanji ves čas dajati vzor. Ali je to vzgoja, če starša pol dneva tulita eden na drugega, po drugi strani pa otroku govorita, da je potrebno biti prijazen. Ne odobravam tega, če kakšnemu otroku nekaj daš, potem pa mu starši zatežijo 'Kako boš pa rekel??!!' Če otrok vidi, da je je starš prijazen do okolice, bo tudi on. Če starša sovražita cel svet, ga bo tudi on, če starša grdo govorita o drugih ljudeh, jih ne bo maral niti on. Edina prava vzgoja je zgled, vse ostalo samo hinavščina, ki ne da nobenih rezultatov, po moje.

Kako si s Tejo porazporedita delo?

Na najbolj pošten in naraven način: vse v zvezi z otrokom dela ona, jaz pa vskočim, kadar imam veselje. In veselja imam precej. Veliko več, kot nekateri kolegi, ki jim ženske vsiljujejo neko butasto delitev dela. O tem sem pisal zadnjič v kolumni. Prava ženska moškega nikoli ne bo obremenjevala z otrokom, temveč bo neskončno srečna, za vsak trenutek, ko se bo moški sam posvetil otroku.

Bi imeli še kakšnega otroka?

Da, še pred Levom sva planirala vsaj dva otroka. Tako še vedno misliva, dva. Vsaj.

Komentarjev 3
  • Alex Kocijancic 10:22 30.marec 2012.

    Joj kakšen šovinističen idiot.

  • Leonor 16:07 29.marec 2012.

    Sej je vedla kakšnega si je izbrala. Takega zdej ma.

  • dd 12:57 29.marec 2012.

    Zgleda, da ima ta Erazem otroka samo kot razvedrilo ali hobi?