Magazin > VIP
20 ogledov

"Pred ženo raje slečem kostum"

Dedek Mraz Jaka Dimc
Žurnalove otroke je te dni obiskal Dedek Mraz, ki ima trenutno polne roke dela, a si je vseeno odtrgal nekaj minut in nam zaupal čarobne skrivnosti iz svojega življenja.

S katerimi željami so vas otroci najbolj nasmejali?
No, otroci si zaželijo vse mogoče, pogosto tudi kakšne neizvedljive stvari, kot na primer konja, čeprav živijo v stanovanju, ali pa avto.

Se je kdo že kdaj pritožil nad darilom?
Reklamacij ne sprejemamo (smeh). Seveda včasih otrok pogleda v vrečko oziroma odpre darilo in reče: 'A samo to sem dobil?', vendar to zelo lepo odseva odnos današnje družbe, saj z nobeno rečjo več nismo zadovoljni. Še kadar nam nekdo nekaj pokloni, nam ni dovolj, vedno več si želimo. Tisto, kar sem dal, sem dal iz srca in podarjenemu konju se ne gleda pod zobe.

Se vam je kateri izmed otrok že polulal v naročje?
Ne, to še ne. Se me pa predvsem manjši otroci pogosto bojijo in takrat bi svetoval, da jih starši ne silijo v druženje z mano, saj ne želim, da komu ostanem v spominu kot slaba izkušnja.

Kakšen odnos imate z Božičkom in Miklavžem, ste konkurenca?
Nismo in tudi ne izvajamo kakšnih predvolilnih bojev ali se borimo za popularnost. Vsi smo dobri možje, ki radi obdarujemo in smo veseli, če so otroci srečni, ne glede na to, kdo mu je prinesel darilo.

Kaj pa si bo dedek Mraz letos zaželel?
Želim si dolge zime, da si bom lahko spočil ob kaminu in nabral moči za prihodnjo sezono.

Razveseljujete tudi svoje otroke?
Seveda, imam že tri. Moj sin je palček in skupaj z menoj razveseljuje otroke.

Ali ženo vzburja vaša "službena" uniforma?
Pred ženo se iz svojega kostuma raje slečem (smeh).

Tudi načeloma ste med ženskami zelo priljubljeni, kajne?
Velikokrat obiščem tudi kakšne sindikalne zabave in obdarim zaposlene. Seveda, gospe se zelo rade fotografirajo z Dedkom Mrazom. Na pokljuškem biatlonu pa mi je v naročje sedel celo Jakov Fak.

Dobro zaslužite?
Skorajda ne poznam človeka, ki bi v lahko v enem mesecu zaslužil za celo leto, razen naših tajkunov, zato se ukvarjam tudi s sezonsko gradbeno dejavnostjo in poučujem smučanje.

Komentarjev 1
  • JohnSmith30699 07:55 28.december 2012.

    se spomnim v vrtcu je prisel tale stric s kucmo pa sem samo debelo gledal kwa je to za en tip hehe sele pri dvajestih letih sem zvedel da je to đeđa mraz...jah ce ni rdeč ne obstaja - božiček ...prikaži več pač :)hvala starsem da me nista obremenjevala s cerkvijo in tem traparijam!