Magazin > VIP
44124 ogledov

Predani služabniki kralja Karla III. v šoku

kralj karel Profimedia
Zanj delajo že desetletja ...

Okoli 100 ljudi, nekateri so za kralja Karla delali več desetletij, je bilo obveščenih, da bodo morda ob službo, ker se njegova pisarna seli v Buckinghamsko palačo. Uradno sporočilo jih je pretreslo in ujezilo, poroča Guardian. 

Gre za dvorjane, ki Karlu služijo na posestvu Clarence House, kjer monarh še živi z ženo Camillo, in se nahaja v neposredni bližini njegovega novega doma. 

Tesni pomočnik novega kralja, sir Clive Alderton, je osebju povedal, da se v tem gospodinjstvu "ne bo več izvajalo del in podpiralo osebnih interesov nekdanjega valižanskega princa". To pomeni, da se bo "gospodinjstvo Calrence House zaprlo".

"Zato se pričakuje, da ne bo več potrebe po delovnih mestih, ki so tam podpirala ta področja," je še pisalo v sporočilu.

Viri pravijo, da so Karlovi predani služabniki v šoku, saj so pričakovali, da bodo ostali del njegove ekipe. Tudi sedaj so delali dolge ure, da bi mu pomagali pri prehodu. Koliko ljudi bo Karel odpustil ni znano, obdržal pa naj bi najožje sodelavce. 

Tiskovni predstavnik dvora je pisanje medija potrdil in obljubil, da za večino že iščejo alternativna delovna mesta.

 

Komentarjev 8
  • nada4 20:31 19.september 2022.

    Tole kar je direkten povedal Charles osebju, ki mu je streglo je šele začetek. Še ko je živela mati Elizabeta je napovedal, da bo "vse prevetril" Z eno besedo povedano, da bo priprl pipico pri denarju in drugih stvareh. No, ...prikaži več zdaj je kralj in je dokazal, da misli resno.

  • Avatar jate
    jate 04:41 17.september 2022.

    no sedaj se bodo zbudili iz pravljice v realen svet,kot ga niso poznali...močni se bodo prilagodili ostali razvajenci pa bodo šli v samomor

  • Kmodri 17:17 16.september 2022.

    No vsaj vidijo kaj pomeni monarhija v praksi.