Magazin > VIP
110 ogledov

Predinova napisala vsak svojo knjigo

Zoran Predin Barbara Predin Saša Despot
Zoran Predin napisal knjigo za odrasle, Barbara Lapajne za otroke.

Družina Predin pronica v vse pore umetnosti, zato ni nobeno presenečenje, da iz družinske agencije Artbiro prihajata tudi novi knjigi.

Zbirko zgodb Druga žena v haremu je na osnovi svojih dnevnikov, anekdot in potopisov, objavljenih v časopisju, napisal Zoran Predin, zbirko pravljic In smo šli pa njegova žena Barbara Lapajne Predin, ki je otrokom hotela pokazati, kako različno živijo ljudje na različnih koncih sveta. Čeprav prva knjiga hodi “po robu med domišljijo in tistim, kar se je res zgodilo”, in je druga napisana kot zbirka pravljic, sta obe v prvi vrsti potopisni knjigi, ki bosta vsaka po svoje odšli tudi v svet.

"Moja knjiga je začela nastajati že zelo zelo dolgo nazaj. Namen ni bil knjiga, ampak priprava uric za otroke. Pripravila sem nekaj pravljic iz izkušenj s potovanj. Otroke sem želela popeljati na potovanja z domišljijo in ne z letali," je povedala Barbara, Zoran pa o svoji knjigi pove: "To je žepna knjiga, gre za lahko branje, na nek način je zelo družinska vsebina, ki hodi po robu med mojo domišljijo in tistim, kar se je res zgodilo."

Medtem ko Zorana čaka objava v hrvaščini, pa se Barbara že lahko pohvali z objavo elektronske knjige v angleščini, le da brez ilustracij Sare Šavelj. Za elektronsko različico z naslovom And Off We Go je poskrbela založba Andrews UK, za osem dolarjev pa jo je mogoče kupiti tudi na Amazonu, kar je doslej uspelo le redkim slovenskim avtorjem.

Komentarjev 5
  • missrina 13:32 24.november 2012.

    se šla prav preverit tale link, pri meni piše $7.15 . Izgleda da je res nekaj narobe z vašim brskalnikom.http://www.amazon.com/And-Off-We-Go-ebook/dp/B009D0JPSG/ref=sr_1_2?s=digital-text&ie;=UTF8&qid;=1353697120&sr;=1-2&keywords;=and+off+we+go

  • R9 20:08 23.november 2012.

    Čudno, nekaj mora biti narobe z mojim brskalnikom, saj še vedno piše 11.49$http://www.amazon.com/And-Off-We-Go-ebook/dp/B009D0JPSG/ref=sr_1_2?s=digital-text&ie;=UTF8&qid;=1353697120&sr;=1-2&keywords;=and+off+we+goNa angleškem Amazonu je sicer 4.47 funtov, a tam Slovenci ne moremo kupovat.Pa e-različica knjig se da prodajat tudi drugje, ne samo na Amazonu.

  • Nena78 14:27 23.november 2012.

    Cena na Amazonu je točno 7,99 dolarja, v slovenščini pa je v e-različici ni na voljo zato, ker Amazon ne omogoča slovenskega jezika.