Magazin > VIP
14521 ogledov

Predsednik Slovenije bi rad bil še en znani Slovenec!

Branko Cvek Aleš-Rod
Se iz resničnostnega šova v boj za predsedniško mesto podaja ...

Branko Cvek, ki smo ga gledalci imeli priložnost spoznati v oddaji Ljubezen po domače, resno razmišlja, da bi se podal v boj za predsedniško mesto naše male državice? Zakaj? "Zato, da bi nekaj naredil za ljudi, a veš!?" odgovori v svojem značilnem slogu, zaradi katerega je postal številnim gledalkam in gledalcem poseben, zanimiv in sočasno tudi ljub.

Branko Cvek 1 | Avtor: Aleš-Rod Aleš-Rod


Ko ga vprašamo, kakšen predsednik bi bil, nam odgovori, da bi se predvsem želel približati ljudem, jim poskušal pomagati, kolikor bi mu predsedniška funkcija seveda to dopuščala.

Kaj pa financiranje volilne kampanje? "Ja, to je pa kar problem, a veš! Potreboval bi nekoga, ki se spozna na to, da bi vse skupaj vodil, jaz bi pa malo hodil okoli, se pogovarjal z ljudmi, jim prisluhnil in jim pomagal, če bi bil izvoljen, a veš!"

A finančni podvig za volilno kampanjo vendarle ni mačji zalogaj! "Ja, to je pa res. Saj mene kar veliko ljudi pozna, me ustavljajo in se pogovarjajo z menoj, a to so bolj upokojenci in preprosti ljudje, ki gledajo televizijo in me zato tudi poznajo. Tisti privatniki, ki imajo denar, me ne poznajo, ker ne gledajo televizije, ampak žene od njih imajo pa čas, gledajo televizijo in me poznajo. Mogoče bi jih pa one pregovorile, da dajo kaj denarja, a veš."

In kako bi se Branko počutil v elegantni obleki? "To ne bi bil problem, a veš! Že zdaj, ko snemamo reklame, me večkrat oblečejo v elegantne obleke, kravate in to. Saj je kar fino, a veš"

In kako bi porabil prve dohodke, ki bi jih prislužil kot predsednik? "Nekaj bi dal za obleke, da bi bil lepo oblečen. Potem bi dal tistim, a veš, ki te naučijo, da lepo govoriš. Nekaj bi dal pa za stanovanje, da bi ga malo uredil in renoviral."

No, bolj iskrenih odgovorov, brez nepotrebnega leporečenja, si kot volivci morda res niti ne bi želeli. Morda bo pa Branko Cvek nekoč res celo predsednik Slovenije, a veš!

Do sedaj so svojo kandidaturo za predsedniško mesto že najavili: podpredsednica največje koalicijske stranke Gibanje Svoboda Marta Kos, pravnica Nataša Pirc Musar, psihoanalitičarka Nina Krajnik, glasbenik Gregor Bezenšek mlajši, župan Kočevja Vladimir Prebilič in donedavni zunanji minister Anže Logar.

Komentarjev 8
 • Toma 22:49 05.julij 2022.

  Zanimivo, da ni dna v zahtevani izobrazbi za predsednika, za policaja pa je?!

 • Avatar Leon
  Leon 13:16 05.julij 2022.

  Logar ocenjuje, da je aktualni predsednik republike Borut Pahor pri uresničitvi ideje povezovanja Slovencev naredil pomemben korak in da je to dobra iztočnica za nadaljnje delo. Hahahahahahahahahahahhahahahahah dol padeš

 • Avatar Leon
  Leon 12:51 05.julij 2022.

  Zakaj mislite ,da bi bil slabši od Borata ?