Magazin > VIP
21 ogledov

"Premaknimo mejo! V glavi."

Pevkino zdravstveno stanje se je tako poslabšalo, da je morala v bolnišnico. (Fo Žurnal24 main
Severina o slovensko-hrvaški meji in uvedbi hrvaščine kot šolskega predmeta pri nas.

Slovenija, Hrvaška.
"Najbrž je pametno ne govoriti o politiki, saj je politika beseda, ki se začne na k. V pop kulturi je to sicer morda nenavadno, a vseeno bom vedno izrazila svoje mnenje, ko bodo pod vprašajem človekove pravice,"
je do hrvaške politike ostra Severina. Še posebno jo je zmotil zakon o oploditvi samskih žensk oziroma to, da je hrvaška premierka kot mati samohranilka molčala in kot ženska ni povzdignila glasu.

Seve: Odnos Pahor – Kosor je pozitiven
"Ta zakon je prinesla politična stranka Jadranke Kosor, ki bi morala biti vsaj pri tovrstnih zadevah bolj ženstvena in bolj ljudska. Gre za enega izmed najslabših zakonov Evropi, saj z njim samske ženske postanejo drugorazredni državljani. To so ženske, ki ne morejo zanositi in je že to dovolj hud udarec. Zakoni bi morali služiti ljudem, ne pa, da so proti njim," o spornem zakonu dodaja Severina in pravi, da političnih ambicij sicer nima. Na odnos med Kosorjevo in slovenskim premierjem Borutom Pahorjem pa gleda pozitivno: "Njun dober odnos morda prinese nekaj dobrega. Mogoče se bo na Hrvaškem kot šolski predmet uvedla slovenščina, pri vas pa hrvaščina (smeh)."

Arbitražnega sporazuma ne komentira
Ko je bila Slovenija sprejeta v Evropsko unijo, je Severina sodelovala pri TV filmu Gdje je nestala Slovenija? (Kam je izginila Slovenija?), za katerega pravi, da je bil narejen posrečeno in duhovito. V ponedeljek v slovenskem parlamentu potrjujejo arbitražni sporazum med Slovenijo in Hrvaško. Severina pravi, da tega ne more komentirati, saj ljudje niti ne vemo, kaj v njem piše oziroma kaj sta se Pahor in Kosorjeva sploh dogovorila.

"Bulič ima pravico do svojega mnenja"
"Saša Lošić je najboljši slovenski komponist, saj živi v Ljubljani. Pri nas pravimo, da si od tam, od koder prihaja tvoja žena (smeh). Predstavljajte si, da bi Nemci protestirali, da Laibach ne smejo igrati v nemških TV šovih. To je neumnost. Sicer pa ima gospod, za katerega še nisem slišala, pravico do svojega mnenja," je povedala Severina, ko smo jo seznanili z govorom Dragana Buliča na Viktorjih, kjer je protestiral zaradi nastopa Plavega orkestra. "Čas je, da se začnemo pogovarjati o resnejših stvareh. O brezposelnosti in predvsem o tem, kako bomo najprej premaknili tisto mejo v naši glavi," k strpnosti poziva hrvaška pevka.

Molk. Slovenski pop zvezdniki neradi komentirajo aktualna politična dogajanja. To je tema, ki se ji zaradi dobrih odnosov z obema političnima poloma raje izognejo.

Kritika. Severina ne varčuje z besedami, ko je govora o hrvaški politiki. Izpostavila je denimo tudi število brezposelnih, ki na Hrvaškem strmo narašča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.