Magazin > VIP
239 ogledov

"Prepuščava se, kamor naju bo odneslo"

Maja Prašnikar Klemen
1/7
Osebni arhiv
Pevka Maja Prašnikar se s svojim fantom za najmanj pol leta seli na Filipine.

Dolgo sta načrtovala, sedaj pa so njuni načrti za selitev dokončni. A dokler ne bosta dala stanovanja v najem, ne bosta kupila letalske karte, pravi Maja, ki se selitve na Filipine že zelo veseli. "Filipini nama ne bodo nikamor ušli. Odpravljava se za najmanj pol leta, potem pa bova videla. Nima smisla še veliko govoriti, dokler ne prideva tja. Oba sva avanturista in rada raziskujeva, tako da pol leta ne bo nobena težava. Veliko stvari je za videti. Nič ne moreva izgubiti, še vedno lahko prideva nazaj in nadaljujeva, kjer sva danes ostala," je povedala.

"Filipini so zelo poceni in se mi zdi, da je država, kjer se za začetek da lepo živeti in ni predrago,“ še razmišlja pevka, ki je že dolgo časa imela željo, da vidi ta del sveta. "Mogoče bova pol leta tam, mogoče prideva nazaj, pa greva še kam drugam. Prepuščava se življenju, kamor naju bo odneslo. V Slovenijo se lahko še vedno vrnem," še pove.

S seboj bosta vzela tudi domačo ljubljenko mačko. Cepljena je že, potni list in kletka pa sta tudi že pripravljena zanjo, še pravi Maja.

Malo strahu je le prisotnega

Zaenkrat še ne vesta, kaj točno bosta tam delala in kako služila denar. Majina želja je petje, vendar se zaveda, da se od tega tam ne bo dalo preživeti. "Rada bi delala to, kar me osrečuje. Zaenkrat se prepuščava oba, mogoče bova skupaj kaj delala, mogoče ločene stvari. Bomo videli. Vsekakor pa bom delala, ker delam z veseljem. Sem tak tip človeka."

Kljub temu, da ne bosta živela v prestolnici, temveč na enem od tisočerih otokov, se Maja malce boji naravnih katastrof, vendar se le-te zgodijo lahko kjerkoli po svetu, pravi, in jo strah takoj mine. "Kar nam je namenjeno, nam je namenjeno, nič se ne zgodi slučajno," še pravi.

Težko od doma, a nazaj z dojenčkom

Bo pa zagotovo imela domotožje, saj se bo od svojih najdražjih kar težko poslovila. "Kar težko bo. Sem pa sama taka, da rada grem in spremenim okolje. Seveda jih bom pogrešala, ampak bomo v kontaktih preko Skypa. V roku pol leta se tako ne bosta vračala v Slovenijo, potem pa bosta videla, kako naprej."

Oba si želita družine, Maja pravi, da ima zelo rada otroke in komaj čaka, da bo tudi sama mamica. Vendar misli, da trenutno še ni čas za to. "Pustimi času čas, glede na to, da sem še tako mlada (smeh), lahko še malo počakamo," razmišlja. Če pa ju v tujini vseeno preseneti dojenček, bi se raje vrnila v Slovenijo, saj bi Maja rada prve otrokove mesece delila s svojo družino.

Komentarjev 2
  • Mija_t 16:32 28.april 2014.

    baje rada spije na hektolitre

  • Žurnalček 13:22 28.april 2014.

    Takile avanturisti po ekskotih , kjer država v katero sta namenjena, ni sposobna imeti pod upravo celotnega svojega državnega teritorija, kjer je poleg tega še v vojni z musl. skrajneži , se ne zavedata , kako smešen bo njihov krik ...prikaži večk "POMAGAJTE ", ko se jim bo pot zaradi njihove lahkomiselnosti zalomila !