Magazin > VIP
39636 ogledov

Pretresljive besede Demi Moore o stanju Brucea Willisa

bruce willis, demi moore Profimedia
S situacijo se je treba sprijazniti in opustiti stare predstave o človeku, ki ga je bolezen spremenila.

Demi Moore je za radijsko oddajo Radio Andy spregovorila o tem, kako je skrbeti za nekoga, ki ima demenco. Za to boleznijo je leta 2022 zbolel njen nekdanji mož Bruce Willis. Kot je znano, je bolezen družinske vezi med zvezdnikovo prvo in drugo družino utrdila. Zanj sedaj skrbijo vsi. Njegova druga žena Emma, s katero ima majhni hčerki, je za pomoč zelo hvaležna. "Bruce temu pravi 'notranji krog'. To so ljudje, jih lahko pokličemo, jim zaupamo in se nanje lahko zanesemo. Imam srečo, da imam ožji krog ljudi, ki ne ponujajo rešitev, ampak samo poslušajo. To izjemno pomaga," pravi.

Demi naj bi bila tista, ki je poskrbela za to, da Bruce ni nikoli sam. Na voditeljevo vprašanje, ali ima za ljudi, ki imajo v družini nekoga z demenco, kakšno sporočilo, je Demi odgovorila, da morajo človeka sprejeti takšnega, kot je. "Ko opustiš predstave in želje o tem, kakšen bi kdo moral biti, živiš v sedanjosti in lahko uživaš v veselju in ljubezni, ki je tukaj, in tudi v vsem, kar ta oseba še vedno je," svetuje Demi.

Willisovo stanje se ne bo izboljšalo. "Ima dobe in slabe dneve. V zadnjih dveh mesecih pa je več slabih kot dobrih. Ta izkušnja je družino zbližala. Ker ne vedo, koliko časa bo še z njimi, poskušajo uživati v vsakem trenutku," pa je US Weekly pred kratkim povedal vir. 

Več o frontotemporalni demenci, ki predstavlja pet do sedem odstotkov vseh demenc, si lahko preberete TUKAJ. 

Komentarjev 4
  • Kmodri_ 21:49 01.februar 2024.

    Kdor koli ima ima dementne svojce, bodisi Moore ali slovenski Janez, je ko to spremljaš od blizu in jim ne moreš pomagati, je srce parajoče...Videl sem par, kako mu je ženička stala ob strani in mu na vsak način želela ...prikaži več pomagati...v takih trenutkih spoznaš, da vse znanje pridobljeno na MF ne pomaga...edina topla empatija takim svojcem vliva upanje do življenja.

  • asmas1965 19:06 01.februar 2024.

    nekje se začne konec življenja.Hvala Bruce Willis za vse tvoje filme.kapo dol

  • Pierre 18:45 01.februar 2024.

    Mi imamo tudi dementne svojce, ali smo jih imeli...ikome išta!!!???