Magazin > VIP
28 ogledov

Preživel Srb, ne Slovenka

Finalisti Survivorja v beograjskem televizijskem studiju. (Foto: TV3) Žurnal24 main
Zmagal je Aco, ki se o delitvi denarja ni dogovarjal. V Sloveniji pritožbe, da telefonsko glasovanje ni delovalo.

“Kasnite, Klemen je večprošao (Zamujate, Klemen je že izpadel),” je ob vstopu v Srbijo novinarsko odpravo na finale preživetja pozdravil srbski obmejni policist, povsem poučen in obveščen o dogajanju v resničnostnem šovu Survivor, ki je na Filipinih 53 dni preizkušal vzdržljivost 22 tekmovalcev, v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini ter Sloveniji pa navijaške sposobnosti gledalcev.

Prepričal tudi gledalce

Če sodimo po zadnjih, je zmaga včeraj brez dvoma pripadla Srbom. Ti so poleg podpornikov iz sosednjih držav z SMS-sporočili, ki so prispevali dva glasova publike (skupnega in regionalnega), zakoličili zmago 20-letnega Aleksandra Krajišnika - Aca iz Majur pri Šapcu, ki je v Foxov studio, kjer se je ob bučni podpori publike odvil finale, že na začetku prinesel štiri glasove plemenskega sveta. Drugouvrščena finalistka, 31-letna Škofjeločanka Teja Lapanja, ki jo je spodbujal tudi drugi slovenski predstavnik v Survivorju Klemen Rutar, se je

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

morala zadovoljiti s tremi glasovi plemenskega sveta, tretja, Beograjčanka Vesna Đolović, ki je navzoče tokrat presenetila z elegantnim videzom, pa le z enim glasom “svetnikov”.

 

Brez presenečenj za Tejo

“Kupil si bom stanovanje ali lokal,” je simpatični Aco napovedal po zmagi, s katero je osvojil sto tisoč evrov, medtem ko mlajši, predvsem ženski del publike v studiu ni potreboval dodatnega osvajanja. “Prišle smo, da bi videle vse tekmovalce,” so splošno prepričanje v enem glasu strnila štiri 14-letna dekleta, ki so, potem ko je izpadel njihov prvotni favorit Srđan Đinčić - Srki, prišle spodbujat Aca, “ker je najbolj spreten in se lepo vede”, čeprav slabega mnenja niso imele niti o po njihovem mnenju dobro pripravljeni Teji. Teja je brez dvoma veljala za drugo favoritinjo. Tudi za Aca, ki je že pred začetkom finala priznal, da mu zmago lahko vzame kvečjemu slovenska predstavnica, saj Vesna “nima šans”. Šanse in upanje je ob koncu telefonskega glasovanja izgubila tudi Teja, ki je obžalovala le to, da je verjela Acu, poraz pa je, kot je povedala za Žurnal, že od začetka pričakovala: “Vedela sem, kako so glasovi porazdeljeni in da je Aco v prednosti, pa še Slovenka v srbskem šovu – ne gre.”

Pritožbe glede glasovanja

V uredništvo smo prejeli kar nekaj klicev, da četrtkovo telefonsko glasovanje v Sloveniji ni delovalo. Na TV3 odgovarjajo, da o tem niso dobili nobenih uradnih informacij. Organizator glasovanja je bila sicer srbska televizija Fox.

  • Mini intervju z zmagovalcem Acom

"Na Filipine ne grem več"

  • Ste se tekmovalci kaj dogovarjali o tem, da bi si denar razdelili?

Ne, nismo. To nam niti na pamet ni padlo.

  • Kaj boste naredili z denarjem?

Kupil si bom kaj takšnega, kot je stanovanje ali lokal.

  • Je bila to taktika, da ste bili prijazni do drugih?

Ni šlo za taktiko, od začetka sem bil pač takšen.

  • Kako vam je uspelo, da so izpadli vsi, ki vam niso bili všeč?

Glasovi so bili vedno razdeljeni na pol in jaz sem bil tu odločilen glas, potem pa je šel ven tisti, za kogar sem glasoval jaz.

  • Kdo vam je bil največji trn v peti?

Nihče, na začetku mi ni bil všeč Nemanja, ampak to so bile, kot sem zdaj videl, neke neumnosti.

  • Kdo se vam je zdel na tekmovanju vaša največja konkurenca?

Srđan in Klemen. Klemen zato, ker je bil spreten v nalogah, Srki pa zato, ker je bil vedno dober do vseh.

  • Boste šli še kdaj na dopust na Filipine?

Ne, s Filipini imam slabe izkušnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.