Magazin > VIP
120 ogledov

Pri Binetu Volčiču kdaj pa kdaj tudi koga odslovijo

Monstera bistro Saša Despot
Kuharski mojster Bine Volčič je pred enim mesecem v središču Ljubljane odprl svoj bistro Monstera bistro. Pravi, da je z obiskom zelo zadovoljen.

"Po enem mesecu lahko rečem, da smo se usidrali. Na začetku, prve 14 dni, pa je bilo precej turbulentno, saj smo se še iskali. Zelo smo bili veseli medijske podpore, saj imamo veliko gostov že od prvega dne naprej. Z obiskom smo zelo zadovoljni," je za Žurnal24 povedal Bine Volčič, ki vsem, ki bi radi preizkusili njegove jedi, svetuje rezervacijo mize. "Vsak dan naredimo med 30 in 50 kosil. Seveda bi si želeli še kakšnega gosta več, a smo zadovoljni, saj smo šele začeli. Zdaj so dopusti in se situacija malo umirja. Rezervacija za degustacijske večerje, ki jih strežemo ob četrtkih, petkih in sobotah, so zaželene, že zato, da se kvalitetno pripravimo. Sicer ni večje panike, se je pa pri kosilih že zgodilo, da so morali gostje zunaj čakati na prosto mizo, pri večerjah pa smo bili na žalost prisiljeni tudi koga obrniti. Večinoma pa se vedno najde kakšna prosta mizica."

Bine pa za goste pripravlja posebno presenečenje, na katerega bo treba še malo počakati. Rastlina monstera deliciosa, po kateri se imenuje njegov bistro, rodi sadeže nenavadnega okusa, ki spominjajo na mešanico banane, ananasa, jagode in kivija. Po celem svetu je iskal dobavitelja, na koncu pa ga je našel v Dobrovniku, v Tropskem vrtu Ocean Orchids. Ta sadež bomo lahko nekoč v njegovem bistroju tudi preizkusili. "Čakam, da jih dobim. Sadeža ne bom postregel gostom, dokler iz nje ne bom naredil zares dobre jedi oziroma sladice," obljublja Bine.

Komentarjev 3