Magazin > VIP
21 ogledov

Pri Kylie so spregledali raka

Dan pred koncertom so nepridipravi Kylie in njeni ekipi ukradli del opreme in do Žurnal24 main
Miniaturna avstralska pop zvezda je razkrila podrobnosti o svojem boju z rakom, ki so ji ga diagnosticirali pred tremi leti.

Pevka Kylie Minogue je pred kratkim v šovu znane homoseksualke Ellen DeGeneres razkrila, da so ji raka na dojki napačno diagnosticirali. Sprva so namreč zdravniki trdili, da je z njo vse v redu.

 

Mamogram

Je rentgenska slika, ki  posamezne vrste tkiva prikaže kot črno in belo sliko. Ta črno-bela slika je pri ženskah lahko zelo različna, lahko jo enačimo celo s prstnimi odtisi. Tako se bolezenske spremembe kažejo na več različnih načinov: lahko so znaki nerakavih sprememb, ki so podobni rakavim spremembam, in obratno. Zato je ocenjevanje mamogramov lahko težavna naloga.

"Zdaj imam priložnost povedati nekaj, česar še nisem razkrila – zdravniki so spregledali raka na dojki," je v pogovoru z Ellen priznala Kylie. Pevka je bila ravno pred začetkom turneje Showgirl, ko je prejela mamogram, ki je kazal, da je vse v redu. Vendar je le dva tedna po strokovnem pregledu sama na dojki odkrila bulo, ki je zahtevala ponovni pregled. Šele takrat so zdravniki ugotovili, da ima res raka na dojki. Pevka je morala odpovedati turnejo in se pripraviti na operativni postopek, v katerem so ji odstranili bulo.

Kylie je še dodala: "Moje sporočilo vsem ženskam je, naj ne verjamejo slepo zdravnikom samo zato, ker nosijo bele halje in uporabljajo velike medicinske inštrumente. Če dvomite v diagnozo, zahtevajte ponovni pregled."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.