Magazin > VIP
147 ogledov

Pri Voduškovih bi lahko snemali še en šov

stanovanje Barovcev Saša Despot
Otroka novinarja Vladimirja Voduška sta lastnika dveh luksuznih stanovanj.

Kot smo prvi poročali, bodo resničnostni šov Bar snemali v stanovanju, ki je v lasti sina in hčerke novinarja Vladimirja Voduška. To stanovanje, gre za dupleks, se nahaja na Hacquetovi v Ljubljani, veliko je 230 kvadratnih metrov, pohvali pa se lahko s 75 kvadratnih metrov veliko teraso in zimskim vrtom.

To pa ni edina nepremičnina v lasti Voduškovih otrok, v kateri bi lahko snemali resničnostni šov.
Še večje je njuno stanovanje na Železni cesti v Ljubljani, ki je veliko 336 kvadratnih metrov (uporabe površine je 147 kvadratnih metrov, terasa pa je velika 162 kvadratnih metrov).

Kot je razvidno iz zemljiške knjige sta si, ko sta podarila stanovanje otrokom, Vladimir in Nataša Vodušek zagotovila pravico do dosmrtnega prebivanja ter prepovedala, da bi otroka stanovanje prodala. Ne glede na to, da je Voduškovo podjetje ostalo dolžno zaposlenim in da je v osebnem stečaju, ima torej pravico, da do smrti prebiva v luksuznem stanovanju.

Na obeh stanovanjih je sicer tudi več hipotek in zemljiški dolg v višini treh milijonov evrov ...

Kot kažejo izpisi iz zemljiške knjige, je stanovanje na Hacquetovi pod hipoteko Stanovanjskega sklada RS (za slabih 60 tisoč evrov dolga), lastnike pa terja tudi podjetje Reyan (skupaj približno 16 tisoč evrov), ki upravlja stavbe. Drugo stanovanje pa je pod hipoteko NLB (410 tisoč evrov) in Reyan (skupaj okoli 16 tisoč evrov).

Otroka Vladimirja Voduška stanovanja ne moreta prodati brez dovoljenja staršev, stanovanje na Železni pa tudi ne brez soglasja MIF INVEST, ki mu Vladimir Vodušek, ki ima sicer stalno prebivališče prijavljeno na Ptujski gori, dolguje največ denarja – pri njih naj bi si po pisanju Dnevnika leta 2009 za nakup Info TV izposodil več kot 3 milijone evrov.

Komentarjev 10
  • stanekos 22:43 06.marec 2015.

    Depresija...pa še na Voduškovega prijatla Bojana Požarja si pozabil. Tega sinonima za neuklonljivo, pokončno raziskovano in jasno, 'neodvisno' novinarstvo, si pozabil omeniti...

  • Jelka Zemljič 16:59 06.marec 2015.

    tako da ti isplača banka le slabih 500 evrov pa te nihče ne vpraša kako boš preživel

  • Jelka Zemljič 16:58 06.marec 2015.

    ja tako je saj mali navadni delavci in mali samostojni podjetniki pa ti kar TRR blokirajo če si kaj dolžen pa so to lahko samo prispevki ali kaj podobnega.Tem barabam pa pustijo da kradejo