Magazin > VIP
2383 ogledov

Princ Frederik in Mary škandala ne komentirata

princ Frederik, princesa mary Profimedia
To bi jima lahko škodilo. Danci so jezni.

Danci so jezni na svojega princa Frederika in njegovo ženo Mary, ker se nista bolj ostro odzvala na obtožbe, ki letijo na elitni internat Herlufsholm, ki ga obiskuje njun 16-letni sin Cristian. Strokovnjak za kronane glave Jacob Heinel Jensen meni, da je njun mlahav odziv škodil njunemu imidžu.

Dokumentarni film je razkril nemogoče razmere, ki vladajo med stenami internata. Eden od nekdanjih dijakov je povedal, da je bil spolno zlorabljen, drug pravi, da je bil žrtev telesnega kaznovanja. Mobing naj bi se dogajal na vsakem koraku, trdijo nekdanji obiskovalci te šole. Ravnatelj je obljubil, da je obtožbe vzel resno in napovedal spremembe, Mary in Frederik pa sta v izjavi za javnost poudarila, da sta šokirana. "Srce parajoče je poslušati zgodbe o sistematičnem ustrahovanju ter o kulturi zlorabe in nasilja, katere del so bili mnogi. To je popolnoma nesprejemljivo. Kot starši pričakujemo, da bo šola zagotavljala okolje, v katerem so vsi varni in del skupnosti."

Premalo, pravijo Danci, ki so presenečeni, da par iz šole ni izpisal sina in da bo ta internat kmalu začela obiskovati tudi njuna hči Isabella.

"Danci se še nikoli prej niso obrnili proti kraljevi družini," pravi Jensen, ki poudarja, da se bo moral kraljevi par odločiti - družina ali imidž. "Znašla sta se v položaju, ko bosta morala premisliti, ali se lahko odločita za interese družine," meni strokovnjak, ki Frederiku in njegovi ženi svetuje, naj se postavita pred novinarje in se ne skrivata za "izmišljenimi" izjavami. Le tako bosta po njegovem mnenju pomirila podanike. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.