Magazin > VIP
30 ogledov

Princ Friso kaže znake zavesti

Johan Friso EPA
Princ Johan Friso prvič po nesreči, ki jo je doživel 17. februarja, kaže znake zavesti.

Gre za minimalno zavedanje, zato napovedi ostajajo zelo negotove, prinčevi londonski zdravniki pa so še vedno zelo zaskrbljeni. Princ Johan Friso je pred devetimi meseci utrpel hude poškodbe glave, ko ga je med počitnikovanjem v mondenem smučarskem središču Lech zasul plaz. Johana so takoj po nesreči zdravili na intenzivni negi v bolnišnici v Innsbrucku, nato pa so ga premestili v londonsko bolnišnico Wellington, kjer še vedno skrbijo zanj.

Na uradni spletni strani kraljeve družine so v ponedeljek zapisali: "V zadnjem času princ Friso občasno kaže znake zavedanja, gre za t. i. minimalno zavest. Prihodnost še vedno ostaja zelo negotova in njegovo zdravstveno osebje je še vedno zelo zaskrbljeno, da bo moralo preteči še nekaj mesecev, preden bo znano kaj več."

Kraljeva družina je medijem hvaležna, da spoštujejo zasebnost Johanove žene, princese Mabel, in njunih otrok. Princesa se je že zahvalila številnim, ki so izrazili svoje sočutje: "To je najtežje obdobje v mojem življenju. Ljubezen do Frisa, podpora prijateljev in družine ter sočutne besede številnih mi v teh težkih časih vlivajo moči."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.