Magazin > VIP
10 ogledov

Princ George spoznaval divje živali

George William Kate Middleton
1/4
Žurnal24 main
Britanski princ George je spoznaval živali v sydneyjskem živalskem vrtu.

Britanski princ George je pritegnil veliko pozornosti med svojim edinim javnim nastopom ob obisku njegovih staršev, vojvodinje Catherine in princa Williama, v Avstraliji. Mali princ se je namreč srečal z divjimi živalmi v sydneyjskem živalskem vrtu Taronga.

Kraljeva družina je v živalskem vrtu obiskala ogrado za bilbije, avstralske vrečarje, ki spominjajo na mešanico miši in zajca. Mali princ se je tako srečal z bilbijem, ki so ga lani ob prinčevem rojstvu 22. julija poimenovali po njem. George je sicer uradni lastnik živalce, a za bilbija skrbijo zaposleni v Tarongu.

Množica radovednežev, ki so želeli videti princa Georgea, je bila tako velika, da so morali že uro pred njegovim prihodom zapreti vhode v živalski vrt. Malemu princu so podarili tudi plišastega bilbija, ki pa mu očitno ni bil tako všeč kot živa različica, saj ga je nemudoma vrgel na tla in sprožil salve smeha med množico.

Catherine in William sta sicer v živalskem odkrila spominsko ploščo v čast princu Georgeu. Ogrado za bilbije je financirala avstralska vlada kot darilo države ob praznovanju rojstva Georgea.

Šlo je za prvi javni nastop malega princa v Avstraliji v okviru desetdnevne turneje mlade kraljeve družine po tej državi. Pred tem so obiskali tudi Novo Zelandijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.