Magazin > VIP
24 ogledov

Princ Harry začel 335 kilometrski pohod

princ Harry Antarktika
1/8
EPA
Princ Harry že nekaj dni zmrzuje na Južnem tečaju, kamor se je odpravil na 335 kilometrov dolg pohod za dvig zavedanja o ranjenih vojakih.

Harry se je z dvanajstčlansko ekipo na Antarktiko odpravil v začeku tedna, a jim je prve načrte prekrižal snežni metež. Namen 335 kilometrov dolgega pohoda, v katerem se bodo pomerile ekipe Commonwealtha, ZDA, Avstralije in Kanade, je dvigniti zavedanje o ranjenih vojakih in njihovem povratku po hudih poškodbah v življenje ter zbiranje sredstev, s katerimi bodo ranjencem pomagali pri rehabilitaciji in vzpostavitvi novega življenja.

S pohodom bodo začeli danes, ekipa pa se bo morala spopadati s temperaturami 45 stopinj Celzija pod ničlo in vetrom, ki piha 90 km/h. Harryju so zato že prej predlagali, naj si v ta namen pusti rasti brado, ki ga bo ščitila pred temi hudimi zimskimi razmerami. Južni pol bodo morali doseči do 16. decembra, ves ta čas pa bodo morali s seboj na saneh vleči prtljago, ki tehta 70 kilogramov.

William mu zavida

Princ se je v ponedeljek pred odhodom pošalil, da mu starejši brat William zavida to pustolovščino, saj mora on ostati doma in skrbeti za "jokajočega otroka".

Harryja na Antarktiki spremljajo nekdanji člani vojske, od katerih je prav vsak na dolžnosti v Afganistanu izgubil ud. "Prav vsak, ki sodeluje pri tem pohodu, je neverjeten. Da jim je uspelo priti do sem je neverjetno in sam sebe štejem za izjemno srečnega, ker sem lahko del tega," je povedal pred odhodom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.