Magazin > VIP
46 ogledov

Princ Johan Friso se je zbudil iz kome

Johan Friso EPA
Več kot sedem mesecev po tem, ko je nizozemskega princa Johana Frisa zasul snežni plaz, se je ta za kratek čas zbudil iz kome.

Družinski prijatelj nizozemske kraljeve družine, škof Desmond Tutu, je za medije potrdil, da se je princ Johan Friso pretekli teden za kratek čas zbudil iz kome. Princ, ki je prav danes dopolnil 44 let, je 17. februarja utrpel hude poškodbe glave, ko ga je med počitnikovanjem v mondenem smučarskem središču Lech zasul plaz. Vse od nesreče je bil princ v komi, pretekli teden pa se je prvič premaknil in za kratek čas tudi prebudil. Tutu je javnosti razkril, da je bila "čudežu" priča njegova žena Mabel, ki je videla, kako je princ odprl oči, jo pogledal in se ji nasmehnil, nato pa spet padel v komo.

Johana Frisa so takoj po nesreči zdravili na intenzivni negi v bolnišnici v Innsbrucku, nato pa so ga premestili v londonsko bolnišnico Wellington, kjer še vedno skrbijo zanj. Nizozemski zdravniki so ob tem dejali, da še vedno upajo na izboljšanje.

Komentarjev 3
  • Aleksandar Radić 11:26 20.avgust 2013.

    http://www.zurnal24.si/umrl-nizozemski-princ-clanek-202264

  • Aleksandar Radić 11:22 20.avgust 2013.

    Ne razumem te novice ker je ta princ že umrl in ste o tem že tut pisal. umrl naj bi že prejšni mesec vi pa pisete da se je na kratko zbudil prejšni teden???!!!

  • Oxxo 17:43 27.september 2012.

    Če bi bil navaden državljan npr. Slovenije bi bil že nekaj mesecev pod rušo...