Magazin > VIP
23029 ogledov

"Princ William v zakulisju znorel"

princ william, kate middleton Profimedia
Pred kamerami nasmejana, za kamerami slaba volja.

Princ William in njegova Kate sta si karibsko turnejo verjetno drugače predstavljala ... Na Bahamih, Jamajki in v Belizeju so namreč zaradi kraljevega obiska izbruhnili protesti, kar naj bi princa šokiralo. V zakulisju naj bi celo počilo. "Je precej temperamenten in zgodile so se resne napake," je za Daily Mail povedala novinarka Charlotte Griffiths in dodala: "Trdo delata, nato pa se nepričakovano pojavijo takšni spodrsljaji."

Da bo nekdo za te napake odgovarjal, meni avtor Robert Hardman. "Na tej turneji so se zgodile napake. Ko se bosta vrnila, bosta (Will in kate) postavila več vprašanj," je dejal. 

Par je že prvi dan naletel na težave, saj sta morala zaradi nasprotovanja vaščanov odpovedati ogled plantaže kakava. Več o tem TUKAJ.

William je po obisku podal izjavo. Zapisal je, da takšne turneje predstavljajo priložnost za refleksijo. "Veliko se naučiš. O čem razmišljajo premierji, kakšne želje in ambicije imajo učenci, s kakšnimi vsakodnevnimi težavami se soočajo družine in skupnosti. Vem, da je ta turneja v ospredje postavila resna vprašanja o preteklosti in prihodnosti. V Belizeju, na Jamajki in na Bahamih bodo o tej priložnosti odločali ljudje," je zapisal princ in se s tem dotaknil odločitve Jamajke, ki je po njunem odhodu sprožila postopek za razglasitev republike. Lani je vezi z britansko monarhijo prekinil že Barbados. 

Komentarjev 1
  • villa 17:35 30.marec 2022.

    Pametna in diplomatska izjava princa.