Magazin > VIP
95 ogledov

Princa najbolj fasciniralo naše kolo

princ Edward, Sophie, obisk, Ljubljana
1/6
Saša Despot
Britanski princ Edward je s soprogo Sophie obiskal ljubljanskega župana Zorana Jankovića, staro mestno jedro in Mestni muzej Ljubljana.

Britanski princ Edward in njegova soproga Sophie, ki se te dni mudita na protokolarnem obisku v Sloveniji, sta danes dopoldne v Mestni hiši obiskala ljubljanskega župana Zorana Jankovića, si z električnimi vozili kavalir ogledala staro mestno jedro in obiskala Mestni muzej, kjer se je princ izkazal za pravega zgodovinskega entuziasta. "Lahko bi rekli, da je pravi zgodovinski entuziast, in gotovo je zelo radovedne narave. Zastavljal je veliko vprašanj v povezavi z zgodovino Ljubljane. Predvsem ga je zanimala zvezda naše razstave – najstarejše še ohranjeno kolo na svetu, na kakšen način ga hranimo in kako bomo poskrbeli, da ga bodo lahko videli tudi naši zanamci. Zanimalo ga je, kako je nastala Emona, če je bila vojaški tabor, kar nakazuje na to, da je tudi pravi vojaški entuziast," je povedala muzejska pedagoginja Nika Damjanovič, ki si bo obisk zapomnila za vse življenje: "To, da te obišče taka kraljeva gospoda, se ne zgodi vsak dan. Takšnega gosta prav gotovo še nismo imeli."

Preprosta in sproščena

Kraljevi par se bo v Sloveniji mudil tri dni, za protokolarni obisk pa so se na britanskem veleposlaništvu v Ljubljani pripravljali pol leta. "Grof in grofica Wesseška nista imela nobenih posebnih zahtev, sta zelo preprosta, vljudna in prijazna," je za zurnal24.si povedala Dunja Cvek z britanskega veleposlaništva. Da sta britanska modrokrvnika res prijetna gosta, se strinja tudi ljubljanski župan Janković: "Danes je za Ljubljano eden od pomembnejših dni, to je že tretji obisk britanske kraljeve družine v prestolnici. Ko nas je pred petimi leti obiskala britanska kraljica, je obisk spremljalo čez sto tisoč ljudi. Ljubljani to veliko pomeni, saj bo obisk zapisan v številnih poročilih po svetu in mnogi bodo tako prvič slišali za Ljubljano ter jo morda tudi obiskali. Videti je, da se grof pri nas dobro počuti in da bo Ljubljano s seboj odnesel kot ljubeznivo, čisto in zeleno mesto. Z njim se je prijetno pogovarjati, pogovor je tekel o kulturi, zgodovini in športu, politike nisva omenjala (smeh). Izredno prijeten par sta, v sebi imata večjo sproščenost, kot bi pričakovali, zelo preprosta sta." Na vprašanje, ali je beseda nanesla tudi na novega kraljevega člana, ki ga pričakuje ves svet, pa je župan odgovoril: "To se pogovarjajo prijatelji, jaz teh tem ne odpiram."

Tudi grofica podlegla Katinem trendu

Prav tako kot Kate Middleton tudi Sophie prisega na model čevljev L. K. bennett v kožni barvi, s katerimi se je danes sprehodila po Ljubljani. Edward in Sophie se trenutno mudita na Bledu, zvečer pa se bosta udeležila praznovanja kraljičinega rojstnega dne v Vili Podrožnik in koncerta ob otvoritvi Festivala Ljubljana na Kongresnem trgu.

Komentarjev 3
  • kapibara 15:26 27.junij 2013.

    Jast si ga nisem volil..izvolili so mi ga tisti trmast+pravi+neuki ljubljančani , ki NISO prišli na volitve..bila je 100% udeležba piselncov v Lj, ki pa niso naše krvi, to so :rakovci, jelšanci, tomačevci in vsi ostali,skiroti po strejših ...prikaži več hišah Ljubljane.. :-(pa tudi nekja kitajčkov je vmes, saj so mu donirali 10.ooo uer za MOL

  • EnBralec 14:56 27.junij 2013.

    Zorangutan se krohota kot opica - angleški princ se na sliki drži prav skromno in ponižno, čeprav lahko tega kretena kupi kadarkoli hoče, župan našega glavnega mesta pa mu je verjetno ni znal povedat drugega kot "Vjelkom in da moust ...prikaži več bjutiful siti in d vorld, nje"Sramota kakšnega laleka ste si izvolili v Ljubljani

  • kapibara 14:27 27.junij 2013.

    Pri tako sproščenem dialogu, je pa ja imel jajca, da ga povpraša, kako se dela s "kompom" in kako se "pralca" zalaufa, kot veliki intuzijast, bi mu sigurno kako pametno svetoval..Drugač pa vsaka pohvala kraljevi družini, da si tudi ...prikaži več za SLO + Ljubljano čas vzame...!!