Magazin > VIP
35 ogledov

Princa Philipa so izpustili iz bolnišnice

Princ Philip FameFlynet
Britanskega princa Philipa so le dan pred njegovim 91. rojstnim dnem izpustili iz bolnišnice.

Zdravniki so odločili, da soprog britanske kraljice Elizabete II. lahko zapusti bolnišnico, v katero so ga zaradi vnetja mehurja sprejeli v ponedeljek. Princ Philip je ob odhodu osebju bolnišnice v znak zahvale, ker so pet dni dobro skrbeli zanj, stisnil roke, novinarjem pa se je nasmehnil in potrdil, da se počuti bolje. Novinarji so med njegovim odhodom opazili, da je bolnišnico zapuščal s počasno hojo, a brez pomoči. Zdelo se jim je tudi, da je dobro razpoložen.

Zdravljenje bo nadaljeval doma

Princ je bil še v nedeljo skupaj s kraljico in ostalimi člani kraljeve družine na plovbi po reki Temzi, v kateri je v okviru praznovanja sodelovalo tisoč različnih plovil. Dogodek je zaznamovalo hladno in vetrovno vreme, kar je verjetno pripomoglo k vnetju. Zaradi bolezni je zamudil več pomembnih dogodkov. Poleg koncerta je manjkal tudi na torkovi zahvalni maši v londonski katedrali Sv. Pavla ter na vožnji s kočijo po središču Londona. Ni ga niti na tradicionalni družinski fotografiji na balkonu Buckinghamske palače. Z britanskega dvora so sporočili, da princ "še naprej dobro okreva, zdravljenje pa bo nadaljeval doma". Dodali so, da bo jutrišnji 91.rojstni dan praznoval zasebno, v družinskem krogu.

Philipa so morali zaradi vnetja mehurja v bolnišnico prepeljati v ponedeljek, ko je potekal vrhunec štiridnevnega praznovanja diamantnega jubileja vladanja Elizabete II., koncert pred Buckinghamsko palačo. Princ je v zadnjih letih zmanjšal število obveznosti, vendar ima še vedno kar natrpan urnik. Med lanskimi božičnimi prazniki je štiri dni preživel v bolnišnici, potem ko je utrpel bolečine v prsih in uspešno prestal operacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.