Magazin > VIP
7 ogledov

Princa ugrabili talibani

Le kaj bi se zgodilo, če bi princa res ugrabili talibani? (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na britanski televiziji Channel 4 bodo predvajali dokumentarni film, ki govori o tem, kaj bi se zgodilo, če bi princa Harryja v Afganistanu ugrabili talibani.

90-minutni film The Taking of Prince Harry prikazuje, kako princu Harryju (Sebastian Reid) talibani grozijo z usmrtitvijo in ga silijo v snemanje propagandnih filmov, medtem ko potekajo pogajanja o njegovem izpustu.

Urednik dokumentarnega programa na Channel 4 Hamish Mykura je prepričan, da film ne ogroža ne Harryju ne vojakov v Afganistanu. Meni, da ideja o princu kot talcu ni nova, saj naj bi talibani o tem razpravljali že v času njegovega bivanja v Afganistanu. Kot kontrolor zračnih sil je Harry tam preživel 10 tednov, dokler niso o tem začeli pisati v medijih. Da se je pridružil vojaškim silam, so morali iz varnostnih razlogov namreč prikriti. Februarja 2008 je Harry zapustil državo in odletel domov.

Tiskovni predstavnik medijske hiše Channel 4 je sporočil, da so o dokumentarnem filmu obvestili kraljevo družino in princa, vendar njihovih odzivov in komentarjev ne želijo razkriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.