Magazin > VIP
28 ogledov

Princa v komi odpeljali domov

Johan Friso EPA
Nizozemski princ Johan Friso, ki je po hudi nesreči na smučanju februarja lani padel v komo, je bil danes iz londonske bolnišnice prepeljan domov.

Oskrbo mu bodo odslej nudili v rezidenci njegove mame, nizozemske kraljice Beatrix, na Nizozemskem.

Minimalna zavest

Princ še naprej kaže znake "minimalne zavesti", njegovo stanje pa "ostaja zaskrbljujoče". Kljub temu pa ni več potrebe po tem, da bi ga zadržali v bolnišnici v Londonu.

V Haag so ga prepeljali danes, nizozemska kraljeva palača pa dodaja še, da o možnostih nadaljnjega zdravljenja princa razmišljajo tako v Veliki Britaniji kot na Nizozemskem.

15 minut pod plazom

44-letnega princa, drugega sina nizozemske kraljice Beatrix, je med smučanjem na avstrijskem Tirolskem februarja lani zasul plaz. Preden so ga rešili, je bil pod snegom zakopan kakih 15 minut. Morali so ga oživljati. V nesreči je utrpel hude možganske poškodbe, zaradi česar so zdravniki posvarili, da se morda ne bo nikoli več zbudil iz kome. Marca so ga prepeljali v bolnišnico v Londonu.

Friso sicer ni v vrsti za prestol, saj se je tej pravici sam odpovedal leta 2004, ko se je brez odobritve vlade poročil s princeso Mabel. Par ima dve hčerki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.