Magazin > VIP
6540 ogledov

Prince: Nova šokantna razkritja o njegovi smrti

Prince Profimedias
Novi podatki iz obdukcijskega poročila.

Associated Press je včeraj objavil rezultate toksikoloških preiskav, ki so jih izvedli po smrti pevca Princa. V njegovem telesu so našli kar 67,8 mikrograma zdravila fentanil na liter krvi. Zdravilo, ki ga predpisujejo za lajšanje bolečin, je kar 80-krat močnejše od morfija.

Kot poročajo mediji, je količina fentanila v Prinčevi krvi šokantna. Kot dokaz so navedli podatek, da so v krvi ljudi, ki so umrli zaradi tega opiata, našli med 3 in 58 mikorgamov fentanila na liter krvi. "Količina v Prinčevi krvi je izjemno visoka celo za nekoga, ki ima kronične bolečine in uporablja fentalnilove obliže," je rezultate preiskav pokomentiral dr. Lewis Nelson.

Fentanil so našli tudi v pevčevih jetrih – kar 450 mikrogramov na kilogram. Smrt bi sicer nastopila že pri 69 mikrogramih ...

Prince je umrl aprila 2016. Dočakal je le 57 let. Poleg Princa je previsok odmerek fentanila vzel tudi pevec Tom Petty, ki je umrl oktobra lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.