Magazin > VIP
62 ogledov

Prince umrl v dvigalu

prince Profimedias
Policija še vedno ni razkrila vzroka smrti popularnega glasbenika Princa, ki je v 58. letu starosti umrl včeraj. Ga je ubil prevelik odmerek drog?

Včeraj je svet pretresla še ena slavna smrt. Na svojem domu v Minnesoti je umrl glasbenik Prince. Dočakal je le 57 let. Radar je objavil del policijskega poročila, v katerem piše, da so ob 9.43 zjutraj prejeli klic na pomoč. "Ko so tja prispeli policisti in reševalci, so v dvigalu našli neodzivno osebo. Nudili so ji prvo pomoč, a žrtve niso mogli oživiti.“ Umetnika so ob 10.07 razglasili za mrtvega, preiskava še poteka.

Pevca že več let pestile zdravstvene težave

Prince naj bi se več tednov boril z gripo, zaradi česar je moral odpovedati dva nastopa, ni pa želel odpovedati koncerta v Atlanti, ki je bil pretekli konec tedna. Po koncertu mu je na zasebnem letalu postalo slabo, zato je moralo zasilno pristati, pevca pa so urgentno napotili v bolnišnico. Tam so ga zadržali tri ure, nato pa so ga pustili domov, kjer je ostal na zdravljenju.

TMZ poroča, da Princa v bolnišnico niso sprejeli zaradi gripe, ampak prevelikega odmerka drog. Zdravniki naj bi mu dali tako imenovani "safe shot", sredstvo, ki ga ponavadi dajo pacientom, ki so vzeli prevelik odmerek opiatov. V bolnišnici bi moral ostati 24 ur, ker pa zanj niso našli zasebne sobe, je bolnišnico zapustil po treh urah.

Umetnik je sicer imel že več let zdravstvene težave. Leta 2009 je razkril, da ima epilepsijo. Imel pa je tudi težave z drogami. Ko je bil pod vplivom ekstazija, je prepovedal izdajo albuma, saj je verjel, da bi bilo zlobno, če to glasbo predstavi svojim oboževalcem. Prince je imel tudi kronične bolečine v kolkih. Operacijo je odklonil, saj kot Jehova priča ni smel privoliti v transfuzijo krvi. Po besedah vira je upal, da bodo njegove težave izginile same od sebe in s pomočjo protibolečinskih tablet.

Komentarjev 5
  • malonaokoli 06:15 23.april 2016.

    človek brez družine ki te ima rada in te podpira, umre sam, osamljen, brez vizije...še eden človek ki mu bogastvo ni prineslo sreče.

  • Five 11:45 22.april 2016.

    Poznamo ga po njegovi muziki, odličnih izvedbah.Danes poslušam njegove komade!Mir in pokoj ti želim dragi umetnik.Naj uživa v večnem miru.

  • Bozidar.Frelih 11:35 22.april 2016.

    Ne rece se Jehova ampak Jehovova prica.