Magazin > VIP
40 ogledov

Princesa izgubila tožbo proti paparacem

princesa Caroline FameFlynet
Sodišče je zavrnilo tožbo monaške princese Caroline glede domnevnega nespoštovanja paparacev do njenega zasebnega življenja.

Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu je včeraj zavrnilo tožbo monaške princese, 56-letne Caroline von Hannover glede domnevnega nespoštovanja njenega zasebnega življenja s strani paparacev. Glede na to, da je sodišče že februarja lani v podobni tožbi razsodilo enako, današnja sodba ni presenečenje.

Kot še poroča nemška tiskovna agencija DPA, je bila predmet tožbe sporna dopustniška fotografija princese Caroline in njenega soproga Ernsta Augusta von Hannovra v Keniji, ki so jo prvič objavili leta 2002. Fotografijo je spremljal članek o oddajanju počitniških hiš znanim osebnostim. "Bogati in lepi so tudi varčni. Veliko jih svoje vile oddaja številnim gostom," je bilo zapisano v okvirčku ob fotografiji. Članek je objavil nemški tabloid 7 Tage (7 dni).

Sodišča upoštevala vse

Princesa je v tožbi na Evropskem sodišču za človekove pravice navedla, da so nemška sodišča kršila njeno pravico do zasebnosti, ker niso prepovedala objave omenjene fotografije. Evropsko sodišče je zdaj razsodilo, da so nemška sodišča v svoji sodbi upoštevala "vse različne interese".

Nemško zvezno sodišče je nazadnje leta 2008 razsodilo, da fotografija sama po sebi ni bila v javnem interesu, je bil pa v javnem interesu članek, in da Carolinina pravica do zasebnosti ne more biti nad svobodo medijev.

Na današnjo razsodbo je še mogoča pritožba na veliki senat sodišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.