Magazin > VIP
47 ogledov

Princesa zagovarja počitnice

Svetlolasa princesa Mette-Marit je z norveškim prestolonaslednikom poročena od l Žurnal24 main
Norveška princesa Mette-Marit se je odločila, da bo vzela svoja dva otroka iz šole zaradi potovanja po svetu, kar je sprožilo različne kritike.

Norveška princesa Mette-Marit in prestolonaslednik Haakon se s svojimi otroki odpravljata na dvomesečno potovanje po svetu, zaradi česar bosta dva njuna otroka, 13-letni Marius Borg Hoiby in šestletna princesa Ingrid Alexandra, ta čas odsotna od pouka.

Norveški prestolonasledniški par, ki bo med poznim novembrom in koncem januarja obiskal niz držav, so tako obtožili, da postavljata slab primer, saj se šolske oblasti borijo proti temu, da bi starši jemali otroke iz šole zaradi počitnic.

Na kritike zoper njuno odločitev je princesa Mette-Marit v Norway Postu odgovorila: "Ljudje po svetu živijo zelo različna življenja in ta življenja so temelj za njihovo razumevanje ter perspektivo na svetovne izzive. Upamo, da bo to potovanje dalo našim otrokom pomemben vpogled in predstavo o raznolikosti ljudi in kultur po svetu."

Štiriletni sin Haakoneja in Mette-Marit, princ Sverre Magnus, je še vedno v vrtcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.