Magazin > VIP
27 ogledov

Prinčevi neprimerni prijatelji

princ Andrew Žurnal24 main
Obtoženi pedofil ni edini zločinec, ki se lahko pohvali, da je britanski princ Andrew njegov prijatelj.

Po tem, ko je na dan prišla informacija, da je princa Andrewa na zabavi njegovega prijatelja, obtoženega pedofila Jeffreyja Epsteina, masiralo mladoletno dekle, so novinarji našli še nekaj imen, ki s princem ne bi smela biti povezana.

Denimo libijski milijarder Tarek Kaituni, obtoženi tihotapec orožja. Pred leti je princa povabil na počitnice na svojo jahto. Andrew tega ni nikoli zanikal. Kaituni je princu pomagal vzpostaviti vezi z družino diktatorja Gadafija. Saifa Gadafija, sina Moamerja Gadafija, so celo sprejeli v  Buckinghamsko palačo.

Še najbolj sporno pa je prinčevo dobro prijateljstvo s predsednikom Kazahstana, diktatorjem Nursultanom Nasarbajevom. Njegovemu zetu je Andrew prodal posestvo, in to za kar dva milijona evrov več, kot je bila njegova tržna cena.

Čeprav princa zdaj vse politične stranke pozivajo, naj kot najvišji britanski zastopnik za trgovino odstopi, Andrew tega ne namerava storiti. "Nič nisem naredil narobe," se je glasil njegov komentar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.