Magazin > VIP
45 ogledov

Princu Charlesu zmanjkuje časa

ženinov oče, princ Charles z ženo Camillo Reuters
Britanski prestolonaslednik princ Charles se boji, da ne bo dolgo kralj.

Princ Charles na prestol čaka že 60 let in, kot kaže, bo nanj moral čakati še kar lep čas. Kraljica Elizabeta II. je sicer stara že 86 let, a o predaji oblasti prav nič ne razmišlja. Njena mati je živela 101 leto, visoko starost pa bo očitno dočakala tudi sama, saj resnejših zdravstvenih težav nima.

Lahko se celo zgodi, da Charles ne bo nikoli kralj. Britanci si namreč želijo, da bi kraljica krono predala Williamu. Tega se zaveda tudi Charles, ki se je tokrat prvič odzval na poročanja o svojem dolgem čakanju na krono. "Nestrpen? Jaz? Kakšna ideja! Seveda sem nestrpen. Kmalu mi bo zmanjkalo časa. Če ne bom pazil, bo moje življenje prej ugasnilo,“ se je pošalil princ, ki je leta 2008 podrl rekord – noben prestolonaslednik v zgodovini britanske monarhije ni tako dolgo čakal na prestol kot on.



Komentarjev 1
  • toros 16:30 26.november 2012.

    "Kraljica resnejših zdravstvenih težav nima", dobre tri tedne nazaj pa ste pisali da umira, Kaj torej bo dočakala 100 let ali jo bomo pokopali v kratkem ? http://www.zurnal24.si/britanska-kraljica-umira-clanek-171623