Magazin > VIP
15243 ogledov

Producent The Biggest Loser razkril honorar Špele Grošelj

biggest_loser Anže Petkovšek
Glavni producent resničnostnega šova The Biggest Loser, Nemanja Mičić, spregovoril o nesoglasjih z nekdanjimi člani ekipe.

Nemanja Mćić, glavni producent The Biggest Loser Slovenija in ustanovitelj produkcijske hiše Omega Production, je končno spregovoril za javnost in se odzval na obtožbe, da Omega Production nekaterim nekdanjim članom dolguje del plačila. 

Kot je za Siol razložil Mićič, je projekt lani prevzel 20 dni pred snemanjem, zato ni imel časa izbrati ekipo po svojih "željah" in "profesionalnih kriterijih".  "Nasledil sem celoten kreativni tim prejšnjega producenta, ki po mojih profesionalnih kriterijih ni bil kos takšni nalogi," je dejal in dodal, da mu je obstoječa ekipa že od samega začetka predstavljala težavo. "Želel sem se spopasti s tem in želel sem tudi te ljudi, ki so, še enkrat poudarjam, delali za zelo visoke honorarje, naučiti delati na podlagi svojih izkušenj."

Mićić je ob tem navedel, koliko so zaslužili tisti, ki so se nad Omega Production pritoževali. Producent Dare Hriberšek, ki je od generalnega direktorja Planet TV dobil udarec, naj bi zaslužil 7.200 evrov na mesec, voditeljica šova Špela Grošelj pa naj bi za delo v 47 oddajah prejela 22.500 evrov. "Špelo Grošelj sem prav tako nasledil od prejšnjega producenta. Edini razlog, da je bila izbrana za to vlogo, je bil, da je imela Špela v mladosti težave z odvečnimi kilogrami. Tu sem zato začutil, da bi bila ona dober primer za tekmovalce in na nekakšen način dober motivator zanje. To pa je bil hkrati edin razlog, da je Špela ostala pri tem projektu," je povedal Mićić in dodal: "Po dveh tednih sem spoznal, da njen scenski nastop in televizijska podoba nista nekaj, kar bi bilo v skladu s formatom te oddaje, ki je zelo priljubljena povsod po svetu. Zdaj pa širi številne laži po medijih. Med drugim tudi to, da je meni dostavila neobstoječo in neupravičeno fakturo. Špela je bila na tem projektu angažirana za 50 epizod, vključno s finalom. Mi smo imeli 60 epizod, ona se je pojavila v 47 epizodah. Za teh 47 epizod je bil njen honorar 22.500 evrov, kar ji je bilo tudi izplačano. Ko je videla, da ne bo del druge sezone in da se njeno sodelovanje z nami končuje, mi je izstavila račun za pet tisoč evrov, ki je bil popolnoma neutemeljen. Če bi se pojavila v vseh 60 epizodah, bi kot profesionalec in kot človek rekel, da s tem nimam nobenih težav in bi dobila vse to tudi plačano."

Produkcijska hiša denar dolguje tudi Mihu Brajniku, ki je bil urednik izzivov. Mičić pravi, da z njegovim delom ni bil zadovoljen in da ga kar dva tedna ni bilo na snemanju, ker je bil bolan. Mičić trdi, da mu ni nikoli dostavil zdravstvene dokumentacije. "Edini nepoplačan je ostal Miha Brajnik, in to izključno za 25 odstotkov zneska, kar se ujema s tistima dvema tednoma, ko se ni pojavil na delovnem mestu. /.../ V pogodbah imamo namreč zabeležene člene, ki predvidevajo, da se lahko znesek zmanjša, če s kom nismo zadovoljni."


 

Komentarjev 2
  • Tadej 15:05 19.april 2018.

    Meni se zdi vse legitimno in v skladu s pravili. Delomrznezi pa bi radi imeli placano se lezanje na sedezni.

  • Dušan Jakič 14:24 19.april 2018.

    Post produkcija je malekost boljša kot lani, vsebinski del pa šepa... Vse skupaj zelo podpovprečno.