Magazin > VIP
16 ogledov

Protesti zaradi spornih gostov

V britanski prestolnici je že vse pripravljeno na poroko leta. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Zagovorniki človekovih pravic nameravajo v času poroke princa Williama in Kate Middleton na več krajih v Londonu pripraviti proteste zaradi spornih gostov, ki so povabljeni na poroko.

Na seznamu povabljenih je več voditeljev, ki jim očitajo teptanje človekovih pravic, zato bodo zagovorniki človekovih pravic v Londonu v času poroke, na katero je povabljenih 1900 gostov, protestirali pred Westminstrsko opatijo, in pred več razkošnimi hoteli.

 

Na poroko so povabljene številne znane osebnosti in predstavniki kraljevih družin, pa tudi politični voditelji. Na seznamu so med drugim tudi imena več voditeljev držav, ki niso zgled demokracije oziroma so v njih človekove pravice pogosto teptane, med njimi kralj iz Svazija in predstavnik savdske kraljeve družine.

 

Kate Middleton in princ William | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Prestolonaslednik Bahrajna, šejk Salman bin Hamad al Halifa, je v nedeljo udeležbo na poroki "z velikim obžalovanjem" odpovedal. Po mnenju predsednika bahrajnskega Centra za človekove pravice Nabela Radžaba je do tega prišlo, ker naj bi britanska vlada prestolonaslednika spričo napetih razmer v Bahrajnu pozvala k odstopu.

Poleg članov plemiških družin so sicer na poroko povabljeni tudi britanski nogometaš David Beckham s soprogo Victorio, pevec Elton John in igralec Rowan Atkinson. Vabilo pa so dobili tudi "navadni ljudje", kot na primer poštar, prodajalec in mesar iz Buckleburyja, domačega kraja Kate Middleton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.