Magazin > VIP
10841 ogledov

Prva dama Francije nosi dva poročna prstana, za tem tiči tragična zgodba

brigitte macron
Prva dama Francije se pogosto pojavi z dvema poročnima prstanoma, a za tem stoji še posebej tragičen dogodek.

Med njenimi številnimi javnimi nastopi lahko Brigitte Macron (70) običajno opazimo sijočo ob boku svojega moža Emmanuela Macrona (45). Da je pri komaj osmih letih doživela grozovit udarec usode, lahko slutimo le po enem kosu nakita, ki ga pogosto nosi. Poleg kakovostnega poročnega prstana, ki ji ga je Emmanuel nadel leta 2007, je prav poseben prstan, ki ga prva dama pogosto nosi v spomin na pokojno sestro.

Brigitte je leta 2017 za francoski "Elle" spregovorila o svojem najbolj bolečem spominu: "Bila sem najmlajša od šestih bratov in sester. Moja starejša sestra je umrla v prometni nesreči, skupaj z njo njen mož. Bila sem stara osem let. Z mano je vsak dan mojega življenja." Še posebej tragično pa je, da je sestra takrat pričakovala otroka. Tudi nerojeni otrok nesreče ni preživel. 

V istem intervjuju je 70-letnica odkrito spregovorila tudi o svojem drugem zakonu z Emmanuelom Macronom, ki ga je nekoč poučevala kot učiteljica, in o tem, kako je sprva to najbolj prizadelo njene tri otroke. "Vem, da sem prizadela svoje otroke, in to je tisto, za kar se najbolj krivim. Ampak nisem si mogela pomagati." Brigittini otroci iz zakona z bankirjem Andréjem Louisom Auzièrom (†68), so danes tudi sami starši in tako je prva dama danes babica sedmim otrokom. 

Ko je bil Emmanuel Macron sredi svoje prve predsedniške volilne kampanje, sta očima javno podprli obe pastorki, Laurence (45) in Tiphaine (38). Brigitte je razkrila, da je edina napaka, ki jo prizna svojemu možu, ta, da je mlajši od nje. Spremeniti pa ne bi želela ničesar: "Seveda zajtrkujeva, jaz s svojimi gubicami, on s svojo svežino, a tako je. Če se ne bi odločila za to, bi zamudila življenje." 

Komentarjev 4
  • Anja1956 15:17 01.november 2023.

    Macron je toplovodar, ta gospa pa mu je prijateljica in kamuflaža !

  • suineg7878 10:50 01.november 2023.

    Mogoče ima starejšega iz prejšnjega zakona, ko se je še deklariral kot moški. Kdo bi vedel... :)