Magazin > VIP
6474 ogledov

Prve fotografije princese po njenem begu

Haya bint al-Hussein
1/5
Profimedia
Začel se je boj na sodišču.

Princesa Haya Bint al Hussein, šesta žena šejka Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, premierja in vladarja Dubaja, je na začetku meseca zbežala iz Združenih arabskih emiratov in v Nemčiji zaprosila za azil. 45-letnica je Nemčijo hitro zapustila in se zatekla v London, kjer naj bi jo v 93 milijonov vredni vili 24 ur na dan varovali varnostniki.

Lepotica, polsestra jordanskega kralja, se boji za svoje življenje. S sabo je namreč vzela oba otroka, 7-letnega sina in 11-letno hčerko, in tudi 35 milijonov evrov ... Svoj beg je po poročanju The Sun načrtovala več mesecev, zanj pa se je odločila, ko je izvedela resnico o moževi najstarejši hčerki Latifi, ki naj bi jo oče zaprl in jo mučil, potem ko je poskušala zbežati v ZDA.

V Londonu je bilo včeraj prvo zaslišanje na sodišču, na katerem v ospredju ni bila ločitev, ampak le dobrobit otrok. Princesa je zaprosila za skrbništvo in tudi za izdajo odredbe o zaščiti pred prisilno poroko in pred nadlegovanjem. Podrobnosti teh odredb niso znane. Šejk je medtem zaprosil za takojšnjo vrnitev otrok v Dubaj in omejitev poročanj o njegovem primeru. Slednje je sodnik zavrnil.

Par pa se na sodišču, kamor je prišla le princesa, ne bo prepiral le zaradi otrok, ampak tudi premoženja. V igri je pet milijard dolarjev.

V javnost je pred nekaj dnevi prišel video šejkove hčerke Latife, ki je prav tako poskušala zbežati, a so jo očetovi možje ujeli in prepeljali nazaj v Dubaj. “Mojemu očetu je mar le za sloves. Zanj bi ubijal,” je povedala v videu, v katerem je očeta obtožila grozovitih dejanj in ga označila, za zlobnega.

Komentarjev 3
  • perhan63 09:31 31.julij 2019.

    muslimanska posla..zakurt vse musliče